Na de verkiezing van de president Javier Milei heeft Argentinië “geratificeerd” en “bevestigd” dat men bitcoin mag gebruiken als betaalmiddel voor officiële contracten.

Diana Modino, de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Handel, bevestigt het nieuws op Twitter aan haar 360.000 volgers:

“Wij ratificeren en bevestigen dat je in Argentinië contracten in bitcoin kunt afspreken, of in welke andere vorm van crypto.”

Ze deelt een artikel uit de bestaande wetgeving, waar ook iets staat in de trant van: “Of zoiets als kilo’s stier of liters melk.” Wat dat betreft is het een libertaire aanpak: niemand behalve het individu zelf weet wat de beste manier is om een contract te sluiten met een ander individu.

Een overduidelijke uitspraak die pro-bitcoin of pro-crypto is, is het dus niet. Maar in het land dat te maken heeft met een kapotte lokale valuat en hoge inflatie, is het niet ondenkbaar dat naast de dollar en dollarstabelcoins ook bitcoin een uitweg kan zijn voor veel Argentijnen.

Hoewel de ratificatie geen gigantische verrassing is, zou het formeel goedkeuren van het gebruik van bitcoin in contracten door Argentinië een eerste stap kunnen zijn in de richting van een mogelijke adoptie van cryptovaluta door het land op grotere schaal.

Mauricio Di Bartolomeo, mede-oprichter van cryptobank Ledn, zei het vorige maand ook al:

“Argentijnen zullen zeer binnenkort legaal transacties kunnen uitvoeren in bitcoin en stablecoins.”


The post Argentinië keurt het goed als inwoners contracten met bitcoin afsluiten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.