ApeCoin is de cryptocurrency die onder andere verbonden is aan het ecosysteem van de Bored Ape Yacht Club. ApeCoin valt in de categorie memecoins en die vertonen over het algemeen meer volatiliteit dan de rest van de markt.

De daling voor het herstel

Met name in vergelijking met grotere munten als bitcoin en ether. Deze week was een volatiele week voor APE, want op 11 mei verloor het namelijk in korte tijd 81 procent van zijn waarde. De ApeCoin koers zakte op die dag van ongeveer 11 dollar (10,45 euro) naar 5 dollar (4,75 euro).

Inmiddels is de koers echter weer behoorlijk hersteld en handelt ApeCoin op ongeveer 9 dollar (8,55 euro). Wat een indrukwekkend herstel is, maar echt hoopgevend is het niet dat het project in één dag meer dan 80 procent van zijn waarde kan inleveren.

De indrukwekkende opleving van ApeCoin

Op 12 mei herstelde ApeCoin al met bijna 45 procent naar 7,30 dollar (6,93 euro) en kwam het optimisme weer voorzichtig terug bij de gemeenschap. Inmiddels zal het herstel van het vertrouwen compleet zijn met de opleving naar 9 dollar (8,55 euro). Daarmee staat ApeCoin echter nog ver af van de all-time high van 27,50 dollar (26,125 euro) die het bereikte op 28 april van dit jaar.

De zigzagbeweging van de ApeCoin koers leek in grote lijnen de rest van de markt te volgen. Als gevolg van het instorten van UST en het Terra-ecosysteem heeft het vertrouwen in de markt een flinke deuk opgelopen. Dat veroorzaakte een enorme chaos op de markt en ook ApeCoin kon niet aan dat sentiment ontsnappen. Daarnaast is de Amerikaanse Federal Reserve, de belangrijkste centrale bank ter wereld, nog altijd behoorlijk hawkish.

Hawkish wil zeggen dat ze op zoek zijn naar manieren om de inflatie te temmen en van plan zijn om onder andere de rente te verhogen. Tijdens de laatste FOMC-meeting kondigde voorzitter Jerome Powell aan van plan te zijn in ieder geval te komende twee meetings de rente wederom met 0,5 procent te verhogen. Een zekerheid is het echter niet, want Powell geeft aan dynamisch te willen kunnen reageren op eventuele veranderende omstandigheden.

9,63 dollar mogelijk belangrijke weerstand

Op dit moment zit het weer even mee voor het Ape-ecosysteem en heeft de ApeCoin koers de wind mee. Er ligt echter een belangrijke weerstand op 9,63 dollar (9,14 euro) aangezien daar de 0.618 Fibonacci-lijn ligt. Rond dat punt ketste de koers eerder vandaag ook af. De kans is aanwezig dat de koers richting die prijs door beweegt en op dat punt weerstand ondervindt.

Breekt ApeCoin daar doorheen, dan ligt de weg naar een hogere koers open. Alles is echter afhankelijk van de rest van de markt. Net als voor vele andere altcoins vertoont de ApeCoin koers namelijk een hoge correlatie met de bitcoin koers. Als bitcoin het zwaar heeft, dan is de kans klein dat munten als ApeCoin wel door het dak gaan. Bitcoin is op zijn beurt weer afhankelijk van het onvoorspelbare macro-economische klimaat waar we ons momenteel in bevinden. De kans dat de rente verder oploopt, de hoge inflatie en geopolitieke onrust zijn over het algemeen niet goed voor investeringen.

The post ApeCoin (APE) herstelt overtuigend na koersval van 80 procent appeared first on BTC Direct | Nieuws.