Het is bijna twee maanden geleden dat de aap uit de mouw kwam. Ape Coin is een nieuwe speler op de markt, maar kwam in zijn eerste week al de top 100 van cryptocurrency’s binnen. Op dit moment staat de coin zelfs op nummer 29. Wat kunnen we nog meer verwachten van deze nieuwe munt?

Het scheelde een haartje

Ape Coin bereikte op de eerste dag al een all time high op 28 dollar (26,60 euro), om vervolgens terug te zakken. In de weken daaropvolgend was het een zeer volatiele munt, die lukraak tussen de 10 en 15 dollar bewoog.

Op 20 april werd het spannend; APE steeg die dag 20%, wat veel hype met zich mee bracht. Vervolgens daalde Ape Coin, herpakte zich met een 100% stijging van 13,80 naar 27,60 dollar (13,10 naar 26,20 euro).

De snelle rekenaars hebben het vast al door, maar de vorige top is dus 40 dollarcent verwijderd van de all time high. Helaas mocht dit tot nu toe nog niet gebeuren. APE zit inmiddels weer op een koers van 16,38 dollar en de prijs fluctueert snel. Er is veel te doen rondom APE, dus laten we naar de grafieken kijken.

In de aap gelogeerd

Nu we een korte samenvatting van de koers hebben gehad, kunnen we kijken naar de toekomstige voorspellingen van APE. Het is aannemelijk dat veel investeerders hoopte dat de koers over de 28 dollar ging. Dit zou voor veel mensen een goed uitstap moment zijn die rond de 16 dollar zijn ingestapt.

Want zeg nou zelf; 75% winst in één maand is niet slecht. Daarnaast is de vorige all time high een logisch punt om weerstand te vinden, maar deze is dus nog niet bereikt. Daarom bestaat er een grote kans dat deze groep investeerders nog in Ape Coin zit. Ze zijn in dit geval dus in de APE gelogeerd.

Oude koers na-apen

De koers zit nu weer rond deze inkoopprijs van ongeveer 16 dollar. Dit zou een mooi punt zijn om naar boven te bewegen, aangezien dit een punt is wat voorheen als weerstand bood (te zien aan de blauwe zone). Mocht de prijs hier – net als eind april – weerstand vinden. Dan is het niet gek als de koers weer richting de vorige all time high beweegt.

Dit zou, zoals ik al eerder vermeldde, een stijging zijn van een slordige 75%. Zo’n investering heeft je misschien veel winst op korte termijn, maar dat kan ook de andere kant op werken; APE ging al eerder van 28 dollar naar 9,50 dollar – een daling van 66%.

Om wat meer te kunnen zeggen over de koers, gaan we ook kijken naar de grafiek van APE tegenover bitcoin. Dit is geen indicatie de prijs in dollars, maar het kan ons wel iets zeggen over de prestatie van Ape Coin tegenover bitcoin. Het kan namelijk zijn dat APE de komende dagen beter zal presteren.

APE tegenover BTC

We zien in deze grafiek ongeveer hetzelfde als in de APE/USD grafiek. De koers zit nu op een support zone, die voorheen als weerstand diende. De prijs maakt vanuit deze support een 75% stijging (maar dan tegenover bitcoin). En de prijs kwam op een haar na bij de vorige all time high… Of toch niet?

Dat laatste is het grootste verschil met de grafiek tegenover de dollar. Door de grote fluctuaties van bitcoin, heeft de koers van APE nog meer geschommeld tegenover bitcoin, waardoor het hardere stijgingen, maar ook hardere dalingen heeft gekend.

De koers van APE is tot nu toe verschrikkelijk volatiel geweest. Het zit op beide paren (USD en BTC) op een belangrijke support, dus het zou mooi zijn als de koers hier omkeert en weer richting de vorige all time high gaat.

Echter, door de volatiliteit is de aap voor velen al gevlogen. De beweeglijkheid en macro economische omstandigheden maken APE voor de komende dagen ook niet aantrekkelijk. Maar wie weet is het wel interessant voor mensen die van een risico houden. En als je dit toch beslist, zal tijd uitwijzen of je naast de APE, ook de aap binnen hebt.

Krijg 10 euro Ape Coin (APE) van onze partner BLOX

Handel in APE op BLOX. Maak een account aan met vouchercode BTC2022 en je krijgt 10 euro om mee te handelen. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

The post Ape Coin (APE) analyse: komt er een nieuwe all time high? appeared first on BTC Direct | Nieuws.