Pomp Investments oprichter Anthony Pompliano zegt dat de bitcoin bullmarkt onderweg is, nadat het koersniveau van 43.000 dollar succesvol herpakt is. Op het moment van schrijven hangt bitcoin echter net onder die koers op 42.950 dollar.

In een nieuw interview met CNBC wijst Pompliano op de geschiedenis van bitcoin, waarin de digitale munt na iedere halving aan een bullrun begon.

De bullmarkt is begonnen

De volgende halving staat voor eind april 2024 op het programma. Dat betekent dat we nog een paar maanden moeten wachten, voordat het feest dat Pompliano omschrijft gaat losbarsten.

“Bitcoin’s bullmarkt is begonnen. […] Historisch gezien stijgt de bitcoin koers op dit soort momenten enkele honderden procent en daarna krijg je een correctie van 80 procent. De bullmarkt is begonnen, maar de vraag die nu bij iedereen leeft is hoe hoog bitcoin deze keer gaat stijgen”, aldus Pompliano.

De gigantische rally van bitcoin boven de 40.000 dollar is volgens Pompliano toe te wijzen aan twee factoren.

Als eerste de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF, die we mogelijk in januari 2024 kunnen verwachten, en de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank begin 2024 al met de eerste renteverlagingen komt.

Speculatie over bitcoin

“Er is momenteel veel speculatie over de Spot Bitcoin ETF. […] Als de ETF wordt goedgekeurd, dan is de verwachting dat de prijs stijgt en daarom wil iedereen voor de goedkeuring al instappen. Dat is redelijk logisch”, zo gaat Pompliano verder.

Ook nemen volgens Pompliano de verwachtingen over een ander macro-klimaat toe. We hebben natuurlijk de strengste rentecampagne in de geschiedenis van de Amerikaanse centrale bank gehad en ze verkopen hun assets…

Maar er komt een punt dat die cyclus omdraait en de centrale bank de economie weer gaat stimuleren.

Dat zal het moment zijn waarop de markten helemaal in de raketmodus gaan, zo is de overtuiging van Pompliano.


The post Anthony Pompliano: ‘De bitcoin bullmarkt is begonnen’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.