De koers van cryptocurrency ankr is met 43% gestegen en de waarde is 0,049 euro. Daar is alle reden toe, Binance heeft naar verluid goed geïnvesteerd in het project en staking is live gegaan.

Koers Ankr schiet omhoog

De grafiek hieronder laat de koers zien van ankr gedurende de afgelopen 7 dagen. Lange tijd is er niets aan de hand en opeens wordt er vuurwerk afgestoken. Gistermiddag om 17:00 uur werd het hoogtepunt van 0,055 euro bereikt, nadat ankr de hele week moeite had om rond de 0,03 euro te blijven.

Het lijkt wel een pump en dump die je normaal alleen in een bullmarkt tegenkomt, alleen is er nu geen dump en is het ook geen bullmarkt (toch?). Dit betekent dat er aan het fundament gesleuteld is. Wat is er gebeurd?

  1. staking is live gegaan
  2. investering van Binance

Ankr biedt staking aan

Het Ankr-netwerk heeft staking gelanceerd, waardoor gebruikers via het Ankr-netwerk full nodes op blockchains kunnen draaien of ondersteunen en hier aan kunnen verdienen.

Programmeurs die apps op het Ankr-netwerk bouwen, moeten 100.000 ankr, ongeveer 4900 euro, zelf staken voordat hun nodes RPC-verkeer (Remote Procedure Call) kunnen bedienen. Tokenhouders kunnen individuele node-providers ondersteunen door hun ankr te staken.

Zodra deze nodes blockchain-verzoeken op het Ankr-netwerk afhandelen, ontvangen de node-aanbieders en stakers beloningen in de vorm van ankr voor hun inspanningen.

Volgens het plan wordt 70% van de tokens gedistribueerd naar de node, waarbij 49% naar individuele stakers gaat en 51% naar node-providers. De resterende 30% van de tokens wordt gegeven aan de Ankr Treasury, die wordt gecontroleerd door de Ankr DAO. Deze DAO wordt op zijn beurt weer bestuurd door alle tokenhouders.

Gerg Gopman, hoofd marketing bij Ankr:

“Ankr heeft zijn eigen netwerk van bare-metalservers over de hele wereld gebouwd, waardoor we meer controle, meer locaties en meer op maat gemaakte oplossingen hebben voor de behoeften van gedecentraliseerde bedrijven. Met de lancering van Ankr Token Staking brengen we een oplossing op de markt waar onze gemeenschap ons al sinds 2019 om vraagt.”

Het Ankr-netwerk zelf is geen proof of stake netwerk (PoS) maar een node-netwerk dat andere PoS-blockchains ondersteunt.

Binance Labs investeert in Ankr

Ankr heeft een strategische investering ontvangen van Binance Labs, dit is de researchafdeling van cryptobeurs Binance. De steun van zo’n grote strategische partner zou Ankr moeten helpen in haar missie om steeds meer mensen naar de crypto-ruimte te trekken.

In het persbericht staat helaas niet om welk bedrag het gaat.

De beslissing om te investeren in Ankr komt achteraf gezien niet als een verrassing. Ankr hielp immers met de ontwikkeling van BNB Chain (voorheen BSC) en de BNB Liquid Staking-oplossing.

Verder staat er in het persbericht van Binacne dat Ankr flinke stappen heeft gezet. Dit geldt niet alleen voor de algehele prestaties van het ecosysteem, maar ze optimaliseerden ook de data opslag op de blockchain en de prestaties zijn “100 keer verbeterd.”

Aan het begin van de zomer haalde Binance Labs 500 miljoen dollar op bij verschillende investeerders. Ze laten er dus geen gras over groeien en investeren direct in projecten die ze interessant vinden.

The post Ankr stijgt 43% na lancering crypto staking en investering Binance appeared first on BTC Direct | Nieuws.