Het grote Microsoft is een samenwerking gestart met blockchain-infrastructuur aanbieder Ankr. Als onderdeel van de overeenkomst zal Ankr een nieuwe node-hosting service aanbieden in de Microsoft Azure Marketplace. Verder is het idee om de technologie van beide bedrijven op verschillende punten met elkaar te integreren.

Focus op Web3

De focus van de samenwerking komt op het ontwikkelen van Web3-applicaties te liggen. Samen willen Microsoft en Ankr het makkelijker maken voor ontwikkelaars om toepassingen voor de wondere wereld van Web3 te bouwen. Zij zorgen voor de blockchain-infrastructuur, waardoor ontwikkelaars de focus volledig kunnen leggen op de toepassingen zelf.

De nieuwe node-hosting service van Ankr in de marktplaats van Microsoft zorgt voor het communiceren van transacties, het publiceren van smart contracts en het lezen en schrijven van data op de blockchain.

“De samenwerking, die een enorme mijlpaal in de ontwikkeling van Ankr vormt, laat zien hoe ver het decentrale web al is door te integreren met cruciale spelers in iedere laag van de infrastructuur. Het eindresultaat zal een tijdperk van gigantische ontwikkeling van Web3-applicaties en de entree van grote bedrijven inluiden”, aldus Ankr CEO Chandler Song.

Ook Microsoft is blij

Overigens is niet alleen Ankr blij met de samenwerking, maar is ook Microsoft in zijn nopjes. Rashmi Misra, de manager van kunstmatige intelligentie en opkomende technologieën bij Microsoft, laat weten dat ook de techreus blij is. “Veel ontwikkelaars en organisaties onderzoeken hoe Web3 problemen in de echte wereld kan oplossen. Onze samenwerking met Ankr geeft ze toegang tot blockchain-data op een betrouwbare, schaalbare en veilige manier”, aldus Misra.

De keuze van Microsoft om zich opnieuw op de blockchain-wereld te storten is interessant te noemen. Eerder kwam op 14 mei 2021 namelijk naar buiten dat de techreus zonder verdere uitleg besloot om de Azure Blockchain Service af te sluiten. Verder vaardigde het op 15 december 2022 een algeheel verbod uit op het minen van cryptocurrency’s op zijn cloud-netwerken.

De reden voor dat verbod was het voorkomen van cyberfraude, aanvallen en ongeautoriseerde toegang tot de middelen van andere klanten. Ook dat is een beetje een vage uitleg voor het verbieden van mining, maar inmiddels lijkt het bedrijf dus weer een beetje bij te draaien wat betreft blockchain-technologie.

Ankr koers schiet omhoog

Mede als gevolg van de samenwerking met Microsoft is de koers van Ankr (ANKR) in de afgelopen 24 uur met 53,62 procent gestegen. Daarmee handelt het project nu op een koers van 0,05118 dollar en heeft het een market cap van ongeveer 500 miljoen dollar. Die market cap brengt het project op plek 91 op CoinMarketCap.

Daarmee behoort het nog niet echt tot de grote jongens van de industrie, maar laat het zeker zien dat het potentie heeft. Een market cap van 500 miljoen is immers niet niks voor een bedrijf dat pas een paar jaar oud is.

Het kan snel gaan in de wereld van cryptocurrency’s. Vandaag staat het project op een plus van ruim 50 procent, maar zoals we allemaal weten kan dat over een paar weken weer heel anders zijn. Laat je dus vooral niet gek maken door dit soort stijgingen. Je kunt immers niet alles meepakken in deze onvoorspelbare wereld.

Schrijf ook over crypto

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Ankr start veelbelovende samenwerking met Microsoft en stijgt 54% appeared first on BLOX | Nieuws.