De roddelpagina’s werden vorige maand gedomineerd door Andrew Tate. De voormalig kickbokser werd in Roemenië opgepakt met zijn broertje en twee zakenpartners vanwege verdenkingen van mensenhandel, het vormen van een criminele organisatie en aanranding.

Wat heeft dit met crypto te maken? De aantijgingen hebben niets met Bitcoin te maken, maar de persoon in kwestie wel.

Bitcoin om onder belasting uit te komen

Op YouTube verscheen eind 2022 een video waarin Tate zijn kijkers aanraadt om Bitcoin te gebruiken om onder belastingverplichtingen uit te komen.

De video toont clips van Andrew Tate, een van de meest gezochte personen van 2022 volgens Google Trends, die zegt fraude te hebben gepleegd, maar ook de belasting ontdoken heeft.

Advocaat Bruce Rivers heeft een YouTube-kanaal waarin hij bepaalde zaken bespreekt, en nu is deze compilatie van Tate-video’s aan de beurt.

Bitcoin voor oplichting en tegen belasting

In de video vertelt Tate hoe hij Bitcoin gebruikte om onwetende sekswerkers op te lichten en de belastingdienst te ontlopen.

Volgens The Mirror beweert de voormalige kickbokser dat hij maandelijks 600.000 dollar verdiende met een lucratief online webcambedrijf dat wereldwijd 75 sekswerkers in dienst had. Daarnaast is het niet duidelijk om welke belastingdienst het gaat, want er zijn namelijk geen officiële beschuldigingen tegen hem van belastingontduiking.

Artiesten uitbetalen in Bitcoin

Verder beschrijft Tate hoe Bitcoin gebruikt kan worden om het traditionele banksysteem te omzeilen en belastingen te ontduiken door gebruik te maken van Chaturbate, een webcamplatform voor volwassenen met een optie voor artiesten uit te betalen in Bitcoin.

Andrew Tate:

‘Een andere reden om Chaturbate te gebruiken is omdat ze je in bitcoin betalen. Dit is verbazingwekkend omdat … proberen om geld van deze sites naar je bank te krijgen zonder belasting te betalen eigenlijk heel moeilijk is … Laten we zeggen dat u drie-, vierduizend dollar genereert. Bam! Je krijgt bitcoin in je wallet, klaar. Nee … geen belasting … niets van dat.’

Bitcoin staat niet boven de wet

De regels verschillen van land tot land, maar in vrijwel alle landen ter wereld moet btw, of een variant daarop betaald worden. Uit de video wordt niet duidelijk of Tate denkt dat betalingen in Bitcoin niet belast mogen worden, of dat het simpelweg een manier is om het betalen van belasting te ontwijken.

‘Je wordt betaald in bitcoin, dus je hoeft niemand belasting te betalen.’

Bitcoin is een van de grootste en belangrijkste technologische innovaties van onze tijd. Het heeft de potentie om de financiële wereld op zijn kop te zetten en de banken te dwingen eerlijker te handelen. Maar ook Bitcoin staat niet boven de wet.

Andrew Tate en crypto

Andrew Tate is bij bepaalde doelgroepen een populaire man, niet alleen vanwege het kickboksen en zijn stoere praatjes, maar ook in de cryptowereld heeft hij veel fans. Verschillende crypto influencers hebben hem geïnterviewd en zelfs verdedigd, waaronder Anthony Pompliano en Laya Heilpern (en daar kregen ze veel views en exposure voor terug).

Tate raadde mensen in december 2022 aan om crypto te kopen en slechts drie jaar later te verkopen met ‘pensioenwinsten’. Hij praat niet alleen over crypto (of in ieder geval degene die hij bezit), Tate lijkt ze ook te gebruiken om zaken te doen. Zo heeft hij een netwerk waar je lid van kan worden voor 5.500 dollar, en dat mag ook in Bitcoin betaald worden.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Andrew Tate: gebruik Bitcoin om belasting te ontduiken appeared first on BLOX | Nieuws.