Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is onze gloednieuwe coin Quant (QNT) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Weinig historie

De geschiedenis van de nieuwe BLOX-coin is nog niet zo groot. QNT is ‘pas’ ontstaan in 2018, en kwam veel later pas op grote beurzen die betrouwbare data verzamelden van deze munt. We gaan vandaag kijken naar de grafiek van Quant tegenover de dollar, en we zien al meteen dat deze koers maar teruggaat naar juli van 2021.

Hierboven zien we de maandelijkse grafiek van QNT, waarbij elke candle voor één maand staat. Door de beperkte koershistorie is er niet veel om mee te werken, maar er zijn wel twee belangrijke prijslevels te spotten van de munt. Deze zijn weergegeven als oranje zones.

Sinds het begin van 2022 beweegt deze munt grotendeels tussen een koers van 85 en 170 dollar. Dit is een ruim speelveld, maar toch kunnen we specifieke dingen uitlezen. Aangezien de maandelijkse grafiek zo ‘kaal’ is, gaan we daarom kijken naar de dagelijkse grafiek van de nieuwe munt.

Lager hoogtepunt?

In de onderstaande afbeelding is de dagelijkse grafiek van QNT te zien, waarbij elke candle voor 24 uur staat. Hierin zien we dat QNT met zijn laatste stijging dicht in de buurt kwam van de 170 dollar, maar net daarvoor werd afgewezen. Hierbij raakte de munt wel de bovenste oranje zone, maar maakt de koers wel een lager hoogtepunt.

Dit laatste is niet goed voor de munt, want zoals aangegeven met de rode boogjes, zat QNT net in een opwaartse trend. Als de koers niet snel boven de oranje weerstand uitkomt, kan dit erg schadelijk zijn voor het koersverloop. Quant kan hierdoor zelfs terugzakken naar de 85 dollar in de onderste zone.

Vooralsnog ziet het er niet heel positief uit voor deze munt, maar dit kan in één klap veranderen. Het beste scenario is op dit moment dat QNT alsnog een hoger hoogtepunt maakt, na het breken van de bovenste zone. In dit geval is er weinig weerstand, waardoor de kans groot is om verder te stijgen.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Analyse: zijn de candles groener aan de over Quant? (QNT) appeared first on BLOX | Nieuws.