Na een paar geweldige dagen lijkt Bitcoin nu eindelijk te beginnen aan een kleine correctie. De vraag is alleen: tot waar gaat de koers terugvallen? Het belangrijkste is dat de munt geen lager laagtepunt maakt. Laten we naar de grafieken kijken.

De sterkste prijslevels

We beginnen deze analyse met een blik op de wekelijkse grafiek. Hier zien we de twee belangrijkste prijslevels voor de lange termijn. Ik heb het dan over de rode en de groene zone in onderstaande grafiek. Deze zones zijn al vaker van invloed geweest op de koers van Bitcoin.

Zoals je kan zien vindt de rode zone zijn oorsprong in 2021, toen BTC zijn hoogste prijs ooit behaalde van 69.000 dollar. Sindsdien is de koers hier niet meer terug geweest, dus het is logisch dat als de prijs hier terugkomt, dat de munt wat weerstand kan ervaren.

Dit scenario kan alleen nog heel ver in de toekomst liggen. Bitcoin heeft namelijk geweldige dagen, weken en maanden achter de rug. Een correctie van proportie kunnen we hierdoor niet uitsluiten, aangezien het normaal is om af en toe terug te vallen – zelfs in een constante opwaartse beweging.

Zolang de koers doorgaat met het maken van hogere hoogtes en hogere laagtes, is er niks aan de hand. In dat geval blijft de opwaartse trend intact. Maar tot welke prijs kan de munt zakken zonder dat we in grote problemen komen.

Terug naar 48.300 dollar?

Om dit te analyseren gaan we een blik werpen op de dagelijkse grafiek van BTC. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we de stijging afgelopen dagen het beste kunnen zien. In de afgelopen 12 dagen is er tot nu toe maar één rode candle gemaakt.

Mocht Bitcoin vandaag in het rood sluiten, dan is de vraag tot waar deze munt daalt. Een logisch punt zou ergens rond de 50.000 dollar zijn. Op kleinere timeframes is namelijk te zien dat de vorige hoogte gemaakt is rond deze koers. Daarnaast kan de koers ook wat verder terugvallen naar een prijs van 48.300 dollar, dat is de plek van het vorige laagtepunt.

Als de munt daaronder komt is het hopen dat de groene zone zich sterk houdt. Een candle onder die zone zou catastrofale gevolgen kunnen hebben, maar dat scenario is erg onwaarschijnlijk gezien de afgelopen prijsactie van Bitcoin. De koers kan dus best ver terugvallen om er op de lange termijn nog positief uit te zien. Het is daarom goed om deze levels alvast helder te hebben, maar hopelijk zijn deze dus niet nodig.

The post Analyse: zal Bitcoin terugzakken naar koers van 48.300 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.