Bitcoin zakte gisteravond met 5%. Dit is de grootste daling in één dag sinds november 2022. Na een vruchtbaar januari (+39%) was het afwachten tot Bitcoin een correctie als deze zou maken. Kunnen we al zeggen dat de koers niet verder zakt? Of staat er nog een daling op de agenda? Laten we naar de koersen kijken.

Waar zat de weerstand?

Om te beginnen kijken we naar de maandelijkse grafiek van Bitcoin. Hier is de stijging van de maand januari het beste te zien. Naast de belangrijkste support- en weerstandslevels (blauwe zones), zien we ook de maandelijkse candle close van juli 2022 aangegeven (+- 23.300 dollar). Dit level zorgde voor de weerstand die Bitcoin zojuist terugduwde. Hier hebben we het over gehad in de vorige analyses.

Op de maandelijkse grafiek lijkt het hierdoor alsof de koers geen support meer vindt tot de middelste blauwe zone. Deze ligt rond een koers van 18.500 dollar, en zou een verdere daling betekenen van 15%. Maar toch is het goed om even in te zoomen, want ook al bevat de maandelijkse grafiek de meest belangrijke informatie, een grafiek op kortere termijn laat ons ook de kleinere ondersteuningen zien.

Twee belangrijke levels op korte termijn

Om dit te analyseren, pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Naast de middelste blauwe zone en de weerstand van juli 2022, zien we hier een kleine supportzone. Dit is de plek waar de Bitcoin koers op dit moment vanaf kaatst. Deze zone kan een goede plek zijn om weer terug te stijgen, aangezien de algehele koers hiermee geen lager laagtepunt zet. Hierdoor blijft Bitcoin in een opwaartse trend waar de munt de afgelopen weken mee bezig is.

Toch kunnen we nog niet rustig ademhalen totdat er een wekelijkse of maandelijkse candle boven de 23.300 sluit. Het kan namelijk nog erger worden als Bitcoin onder de onderste lijn uitkomt (20.400 dollar). Tot die tijd zal Bitcoin zich hopelijk tussen de twee oranje lijnen begeven, want de onderste oranje lijn is het vorige laagtepunt.

Conclusie

Als Bitcoin daaronder komt, is het aannemelijk dat de koers verder zal zakken tot de onderste blauwe zone. Dit zou menig Bitcoin investeerder pijn aan het hart doen om deze stijging van januari te zien verdampen.

Toch is het nog niet zo ver, maar het is belangrijk om deze koers en de dagelijkse candle closes in de gaten te houden. Mocht de koers hieronder sluiten, dan treedt zich een bearisch scenario in werking.

Dit werkt ook zo aan de bovenkant, maar met de wekelijkse of maandelijkse candles. Als deze boven de 23.300 dollar sluiten, kunnen we een verdere stijging zien tot aan de bovenste blauwe zone. Deze ligt 32% boven de huidige koers rond de 29.000 dollar.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Analyse: zakt Bitcoin verder naar 18.500 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.