XRP staat op het moment van schrijven rond de 62 dollarcent, en dat betekent dat de koers significant gedaald is ten opzichte van de waarde een aantal weken geleden: begin juli bereikte de koers een piek van 0.93 dollar. De grote vraag die nu voorligt is waar de daling gestopt kan worden. In dit geval is het van belang om ondersteuningsniveaus in kaart te brengen. Hier ga ik in deze analyse dieper op in.

Vervolgens bespreek ik een grafiek die een positief beeld schetst voor XRP. Het gaat hier om de XRP/ETH-valuatie. Deze grafiek geeft aan hoeveel Ethereum je nodig hebt om één XRP te kopen. Een lage koers, zoals dat nu het geval is, betekent dat Ethereum een stuk beter heeft gepresteerd dan XRP, aangezien er steeds minder Ether nodig is om één XRP te kopen. Niettemin is de koers al lange tijd bezig met het vormen van een bodem, en dat maakt XRP een aantrekkelijkere investering dan Ethereum.

De koerspositie van XRP

Op de onderstaande grafiek zie je duidelijk dat de koers hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten maakt. Dit wijst op een geldige opwaartse trend. Bij het bereiken van een nieuw hoogtepunt, ondervond de koers een aanzienlijke weerstand rond de 93 dollarcent, wat resulteerde in een flinke afwijzing. Deze correctie lijkt waarschijnlijk tot een halt te komen bij de belangrijke ondersteuningszone van 0.56 dollar. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de koers nog ongeveer 10% zou kunnen dalen.

Bij de 56 dollarcent kruist XRP zowel de ondersteuningszone als de trendlijn. Blijft deze steun sterk genoeg, dan maakt de koers simpelweg een nieuw hoger dieptepunt, waardoor de opwaartse trend intact blijft.

XRP is een betere investering dan Ethereum

Zelfs als er sprake is van een daling, of zelfs een veel verdere daling, is het cruciaal om te realiseren dat de XRP/ETH-waardering een bodem lijkt te hebben bereikt. Ik ben van mening dat deze waardering in de komende maanden aanzienlijk kan stijgen. Dit perspectief richt zich voornamelijk op de langere termijn, en dat plaatst XRP in een gunstiger positie dan Ethereum.

De exacte omvang van deze stijging is niet relevant. Het is duidelijk dat met het bodemvormingspatroon zoals je hierboven ziet, aanzienlijke hoogten bereikt kunnen worden. Dit scenario komt echter alleen tot uiting als de ondersteuning van de 0.000190 intact blijft. Verliest de koers deze ondersteuning, dan komt het hele bodemvormingsproces te vervallen.

Conclusie

Op de korte termijn bevindt XRP zich in een slechte positie. De koers lijkt zich op te maken voor een neerwaartse beweging en zal pas een grote steun bereiken na een daling van 10%. Desondanks kan deze situatie op de langere termijn juist een positief beeld geven. Dit wordt versterkt door de XRP/ETH-verhouding, die duidelijk aangeeft dat XRP de komende maanden waarschijnlijk beter zal presteren dan de op een na grootste cryptomunt.

Stort nu gratis XRP naar je BLOX-kluis

XRP-holders opgelet! Vanaf vandaag kun je ook deze coin kosteloos naar je BLOX-kluis sturen vanaf andere platforms. Dit doe je eenvoudig, veilig en razendsnel met de gratis overstapservice van BLOX. Zo bewaar je al je coins overzichtelijk op één plek, die bovendien ook nog eens hackerproof is. Ontdek het direct!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Analyse: XRP vindt ondersteuning rond 56 cent, 10% daling? appeared first on BLOX | Nieuws.