XRP doet het de afgelopen dagen wat minder. De munt zit zeer diep op een belangrijke ondersteuning, en moet hier snel een reactie geven. Als dit niet gebeurt, kan de munt op de lange termijn verder zakken naar 0,30 dollar. Gelukkig is de ondersteuning nog intact en kan het ook zo de andere kant opspringen.

Hoe staat XRP ervoor?

Om deze belangrijke ondersteuning in kaart te brengen, pakken we er eerst de wekelijkse grafiek bij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in de koers. Hier zien we drie grote grijze zones getekend. Dit zijn plekken waar de XRP koers in het verleden van richting veranderde.

De middelste zone is het belangrijkste omdat de koers zich hier op dit moment bevindt. De munt heeft – na het breken van deze zone – al meerdere keren geprobeerd om van deze ondersteuning af te kaatsen. Dit ging de ene keer wat beter dan de andere, maar het lukte niet om volledig door te stijgen naar de bovenste zone van 0,90 dollar.

De munt maakte na elke bounce steeds lagere hoogtepunten omdat kopers de prijs niet verder omhoog konden drijven. Inmiddels is de munt diep in de zone van ongeveer 0,56 dollar belandt, en er moet nu wel iets gebeuren om niet verder omlaag te zakken.

Als XRP deze zone verliest, kan de munt verder zakken tot de onderste support van ongeveer 0,30 dollar, maar gelukkig is het nog niet zo ver. Er bestaat nog een kans dat de munt hier sterk blijft. Zoals je kan zien is de munt nog met geen enkele candle onder het grijze blok gesloten, wat erg positief is.

Nog geen candles onder dit level gesloten

Om dit iets beter in kaart te brengen, pakken we er ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur. Daar zien we dezelfde grijze zones als in de eerste grafiek (van 0,56 en 0,90 dollar), maar dan meer ingezoomd.

XRP heeft wel al een reactie gegeven nadat het bij dit prijslevel aankwam, maar deze was nog niet sterk genoeg. Dit betekent dat de munt wel reageert op deze zone, ondanks dat er nog niet genoeg kopers zijn om de prijs verder omhoog te drijven. Dit laatste is wel nodig om dit level niet te verliezen.

Vaak kan een munt erg onzeker lijken op plekken waar het een prijsverandering meemaakt. Het is niet gek als XRP nog even blijft flirten met deze zone, alvorens het verder omhoog zal gaan. Blijf deze levels daarom goed in de gaten houden, want het heeft geen reden om bearish te zijn totdat de munt hieronder komt.

The post Analyse: XRP koers worstelt met belangrijke ondersteuning, gaat het hierna naar 0,90 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.