Bitcoin hangt al een aantal dagen vlak boven een belangrijke ondersteuning. Als de munt hier doorheen zakt kunnen we een verdere daling verwachten, en het is daarom goed om de belangrijkste ondersteuningen helder te maken. Laten we naar de grafieken kijken.

Drie prijslevels op de wekelijkse grafiek

Als we de belangrijkste prijslevels willen analyseren, is het goed om eerst te kijken naar een ‘grote’ grafiek zoals de maandelijkse of de wekelijkse. Hierdoor kunnen we ver terugkijken in het verleden om te zien waar Bitcoin van koers veranderde. In de afbeelding hieronder zien we de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat.

Zoals je kan zien worden er meteen drie prijslevels duidelijk: de grijze zone (rond 30.500 dollar), de zwarte lijn (rond 25.000 dollar) en de oranje lijn (rond 19.800). Deze hebben we al eens behandeld in vorige analyses, maar het is goed om ze nog even kort te behandelen. Om te beginnen met de grijze zone.

Deze vindt zijn oorsprong in de eerste maand van 2021, waarbij de Bitcoin koers even een dip maakte om verder te stijgen naar zijn eerste hoogtepunt van dat jaar. Sindsdien bleek deze zone erg belangrijk bij de totstandkoming van de koers. Bijna elke keer als de munt bij dit level aankwam, gaf BTC een reactie.

Dit geldt ook voor de zwarte lijn, die uit een vorig laagtepunt afkomt. Toen Bitcoin werd afgewezen bij de grijze zone meldde ik al dat de koers kon dalen tot dit punt, en dat gebeurde in een periode van een paar uur. Op dit moment zit BTC hier nog vlak boven, maar één candle onder deze lijn kan zorgen voor een verdere neerwaartse beweging.

De volgende targets: oranje en groene lijn

Een logische volgende stap zou in dat geval de oranje lijn zijn. Deze komt voort uit het hoogtepunt van 2017. In het verleden zorgde dit prijsniveau voor zowel weerstand als ondersteuning, en dat laatste is nu van toepassing.

Om dit beter te analyseren, en om nog één ander ondersteuningspunt te belichten (die niet goed te zien is op de wekelijkse grafiek) pakken we ook even kort de dagelijkse grafiek van Bitcoin erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we de koers in iets meer detail kunnen zien.

Zoals je ziet is er hier nog een extra lijn bijgetekend. Ik heb het over de groene lijn, die voortkomt uit vorige prijsveranderingen. Deze plek zorgde, net als de andere levels, vaker voor prijsveranderingen. Dit zou daarom een logisch vervolg zijn op een daling, mits de koers voorbij de oranje lijn weet te komen.

Ik weet dat deze analyse zich niet richt op een positief scenario, maar het is goed om kritisch te blijven en te weten wat de volgende steunpunten zullen als Bitcoin verder zakt. Deze scenario’s worden pas realistisch als de koers niet sterk genoeg blijkt om boven de 25.000 dollar te blijven.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Analyse: wat zijn de belangrijkste steunpunten van Bitcoin? (als hij verder zakt) appeared first on BLOX | Nieuws.