Het is alweer meer dan drie weken geleden dat ik in een Ethereum analyse aangaf dat het tijd was voor een crash. Tal van indicatoren wezen in die richting, en dat is uitgespeeld als verwacht. De cruciale vraag die nu rest, is waar deze neergang tot stilstand komt. Laat ik je snel uit de droom helpen: met het verlies van de 1800 dollar als ondersteuning, ziet de toekomst er somber uit voor de op één na grootste cryptomunt.

In deze analyse richten we onze aandacht eerst op de koerspositie en bespreek ik een scenario aan de hand van belangrijke prijsniveaus. Daarna duiken we dieper in op de ETH/BTC-verhouding. Ik benoem al lange tijd dat deze op de lange termijn aanzienlijk zou verzwakken, maar tot op heden heeft deze koers stand weten te houden. In deze update geef ik een aanknopingspunt om te bepalen of de komende trend bullish of bearish trend is.

De koerspositie van Ethereum op de weekgrafiek

Op de onderstaande grafiek is één ding glashelder: de koers heeft de belangrijke indicator verloren. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe cruciaal dat is voor de trend. Gedurende de hele opwaartse beweging van Ethereum functioneerde de Bull Market Support Band (BMSB) als een betrouwbare steun. Kopers kochten de Ether op, wat er vervolgens voor zorgde dat de koers verder steeg. Nu de koers deze indicator is verloren, is deze band verandert in een weerstand, wat leidt tot het scenario van de rode pijl.

De beweging die wordt aangegeven door de rode pijl heb ik bewust op deze manier weergegeven. Allereerst omdat het duidelijk aangeeft dat de koers waarschijnlijk de indicator zal afwijzen, simpelweg omdat de koers historisch gezien bijna altijd deze indicator als weerstand afwijst wanneer deze eronder raakte.

Daarnaast zijn de bewegingen van de pijl ook in lijn met de prijsactie van 2019. De afgelopen maanden hebben we op meerdere manieren een zelfde soort koersbeweging gezien als 4 jaar geleden, en als dit zo voortzet, dan is het scenario van de rode pijl het meest in lijn met toen.

Verlies van ondersteuning: bye to Ethereum

Of de koers nu rood of groen kleurt. De ETH/BTC verhouding staat op een cruciaal punt. Het is eigenlijk heel simpel nu: verliest de koers de belangrijke steun, dan is het tijd voor Bitcoin om te floreren, en je begrijpt vast welk effect dat op Ethereum heeft. Met een dalende ETH/BTC koers heb je namelijk minder Bitcoin nodig om een Ether te kopen, wat betekent dat Ethereum slechter presteert ten opzichte van Bitcoin. Dit betekent een hardere daling of een zachtere stijging voor de op één na grootste cryptocurrency.

Op dit moment staat de koers zich net boven de ondersteuningslijn en is het bezig met vormen van een bearflag. Dit patroon wordt gekenmerkt door hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten, wat uiteindelijk vaak leidt tot een neerwaartse uitbraak. Dat zou de laatste druppel kunnen zijn waardoor de koers de ondersteuning verliest …

Bij deze grafiek wil ik echter wel een invalidatie in gedachten houden. Stel echter dat het tij keert en de koers plotseling sterk stijgt, dan vormt het niveau van 0.07111 het invalideringspunt van de neerwaartse trend. Dan zou de koers namelijk een hoger hoogtepunt maken ten opzichte van de piek van enkele weken geleden, wat simpelweg betekent dat de neerwaartse trend wordt doorbroken.

The post Analyse: wanneer verliest Ethereum het van Bitcoin? appeared first on BLOX | Nieuws.