Bitcoin blijft de afgelopen dagen rond een prijs van 24.000 dollar hangen. Hier kwam de marktleider terecht na de grote stijgingen van de afgelopen twee maanden. De weerstand rond 25.000 was te sterk om verder omhoog te gaan, maar waar wordt het nieuwe laagtepunt gezet om weer naar boven te gaan?

Waar gaat Bitcoin heen?

Om dit te analyseren, pakken we de dagelijkse grafiek van de Bitcoin koers erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur. In deze grafiek zien we een oranje lijn, een oranje zone en een blauwe zone. De bovenste oranje lijn komt van het vorige hoogtepunt wat gemaakt is op 25 augustus. Dat is op dit moment een sterke weerstand waar Bitcoin tot drie keer toe is afgewezen.

De koers wordt hier steeds zwakker en de vraag is dan ook waar de munt het volgende laagtepunt gaat maken. Een logische plek hiervoor is de oranje zone (rond 21.300 dollar). Deze heeft al voor zowel weerstand als support gediend, wat een teken is dat mensen rond dit punt graag kopen of verkopen. Aangezien de koers er nu boven hangt, zal het nu dienen als support.

Mocht de koers het daar niet houden, dan het aannemelijk dat we teruggaan naar de grote blauwe zone. Dit is grofweg de plek van de all time high uit 2017. Hier werd de ondersteuning gevonden die Bitcoin nodig had om weer richting de 25.000 dollar te bewegen. Deze is heel sterk en niet makkelijk te breken.

Het meest positieve laagtepunt

Gelukkig hoeven we niet alleen maar de speculeren op een koers die zo laag gaat als de oranje zone. Er is nog een andere support, maar die kunnen we niet zien op de dagelijkse grafiek. Daarom gaan we nu kijken naar een grafiek op de zeer korte termijn: de 1-uur grafiek. Hier staat elke candle voor 60 minuten.

In deze afbeelding kunnen we nog beter zien dat Bitcoin bijna drie pogingen heeft gedaan om het vorige hoogtepunt te doorbreken (bovenste oranje lijn). Daarnaast zien we ook een andere oranje lijn, die niet te zien was op de dagelijkse grafiek. Dit is het vorige laagtepunt op 23.300 dollar.

Het beste scenario is dat Bitcoin hier ondersteuning vindt om weer omhoog te bewegen. Dat komt omdat de koers dan in grote lijnen een hoger laagtepunt maakt. Dit wordt meestal opgevolgd door een hoger hoogtepunt. Dat zou – in combinatie met het breken van de bovenste oranje lijn – voor een verdere stijging kunnen zorgen.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Analyse: waar gaat Bitcoin een nieuw laagtepunt maken? appeared first on BLOX | Nieuws.