De cryptomarkt oogt erg zwaar. Sinds de all time high van Bitcoin is bereikt, is de munt met een daling bezig die alle munten harder naar beneden trekt. Ripple is hierin geen uitzondering en lijkt nu verder te willen dalen. Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste levels van XRP

We beginnen deze analyse met een blik op de wekelijkse grafiek van XRP. Hier zien we de belangrijkste levels, weergegeven als grijze zones. Daarnaast zijn er nog andere prijslevels te zien, maar daar komen we zo meteen op terug.

XRP kaatste al meerdere keren van deze grijze zones af, waardoor deze nog steeds belangrijk zijn voor de toekomst. Helaas was dit de laatste keer niet het geval, aangezien de munt onder de middelste zone zakte. Sindsdien lijkt Ripple verder naar beneden te willen.

Dit zou alleen niet heel gunstig zijn, want als XRP tot de onderste zone daalt, blijft er niet veel meer van zijn huidige waarde over. Dit zou namelijk een daling van bijna 40% betekenen. Toch is het goed om deze levels alvast helder te hebben, mocht XRP weer een flinke duik nemen.

Toch zijn is er een lichtpuntje te zien op de wekelijkse grafiek van XRP. Ripple is namelijk nog steeds bezig met een opwaartse trend. De munt maakt nog steeds hogere laagtes, maar zoals je kan zien spant het er op dit moment wel om. De munt mag hiervoor niet sluiten onder de blauwe lijn van 0,485 dollar.

Wat kunnen we verwachten?

We krijgen hier een beter beeld van als we gaan kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle niet voor 7 dagen, maar voor 24 uur. Hierdoor kunnen we de afgelopen prijsactie in meer detail zien. Ook wordt de blauwe zone hier duidelijker. Dit is nog een extra weerstand als XRP boven de middelste grijze zone uitkomt.

Toch is de weerstand van de middelste grijze zone nu het belangrijkste. Zoals je kan zien is dedaling van XRP wel flink vertraagt nu het bij zijn vorige laagtepunt aankwam. Hopelijk geeft deze support genoeg kracht om een kleine stijging te maken. Want als Ripple aan het eind van de week onder deze prijs verhandeld wordt, ziet het er niet heel goed uit.

Het is daarom belangrijk om deze laagtepunten in de gaten te houden, evenals de grijze zone die erboven ligt. Zolang Ripple hiertussen beweegt is er weinig te zeggen over de richting, maar op het moment dat de munt wel buiten zijn voegen treedt, kan het snel gaan.

The post Analyse: staat XRP op het punt om verder te zakken? appeared first on BLOX | Nieuws.