Shiba Inu is al maandenlang bezig met een daling, maar zo nu en dan zijn er toch wat mooie stijgingen te bespeuren. Op dit moment lijkt de memecoin weer een belangrijk prijslevel te heroveren, maar komt hier ook zo’n mooie opleving uit voort?

Hoe ziet SHIB ervoor?

Om dat te analyseren gaan we eerst kijken naar de wekelijkse grafiek van SHIB. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Hierdoor wordt de neerwaartse trend – met lagere laagte- en lagere hoogtepunten – ook erg duidelijk. Deze zijn aangegeven met de blauwe boogjes.

Daarnaast zien we nog een grote grijze zone getekend in deze afbeelding. Dit is op dit moment de grootste ondersteuning voor SHIB. De koers is hier tot nu toe nog nooit onder gesloten, en het liefste houden we dat zo. Een daling hieronder kan voor een catastrofe zorgen van de SHIB koers. Dat komt omdat hieronder nog geen supportzone is gemaakt.

Maar om niet te veel in het doemdenken over te slaan (al is dat wel goed af en toe), gaan we nu juist kijken naar de mogelijkheden van Shiba Inu. Ondanks dat de munt in grote lijnen neerwaarts gaat, waren er wat mooie oplevingen merkbaar. Dit gebeurde meestal als de koers door een weerstand brak en een belangrijk level herpakte.

Vorig laagtepunt herpakt

Op dit moment lijkt hier ook sprake van te zijn, maar dit kunnen we alleen niet op de wekelijkse grafiek zien. Daarvoor moeten we erg ver inzoomen tot de 4-uurs grafiek. Hier kunnen we de koers in meer detail zien dan de wekelijkse grafiek.

Zoals je ziet is SHIB onder een vorig laagtepunt gezakt dat vorige maand werd gemaakt. Ik heb het natuurlijk over de rode lijn in de afbeelding hierboven. Het is normaal niet goed om te zien dat een munt hieronder zakt, maar het is wél positief om te zien dat dit level wel herpakt wordt.

Meestal als een munt een level herpakt van een vorig laagtepunt, kan de munt vervolgens verder stijgen. Als een crypto zo’n vorig level herpakt, betekent dit dat er geen verkooporders meer gevuld moesten worden, waardoor er alleen nog kopers overblijven op zo’n belangrijk prijspunt. Alleen had ik hier wel graag een mooiere reactie gezien zoals een grote groene candle.

Vergeet wel niet dat de wekelijkse grafiek wel nog steeds leidend is. Zolang de ‘grote’ grafieken er niet mooi uit zien – en dat doet de SHIB grafiek niet – dan is het naar mijn mening al te risicovol. Toch is het goed om deze levels helder te hebben en ze over een tijdje terug te kijken. Op die manier krijg je meer inzicht van hoe een munt zich beweegt en reageert op belangrijke momenten.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Analyse: Shiba Inu herpakt belangrijk level appeared first on BLOX | Nieuws.