Net als vele andere coins maakt ook Ripple een zeer rode dag mee. In het geval van XRP is daarbij ook een belangrijke ondersteuning verloren gegaan. Kan de munt zich toch sterk houden, of heeft Ripple de weg ingezet naar 0,30 dollar? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van XRP erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Dit is belangrijk om de sterkste prijslevels eruit te filteren. Deze zijn hebben namelijk invloed op de totstandkoming van de koers.

Er zijn in de grafiek hierboven drie van deze grijze zones te zien. We zien er een rond 0,90 dollar, een van 0,56 dollar en de bovenste zone met een koers van ongeveer 0,30 dollar. En op dit moment zijn vooral die laatste twee belangrijk. XRP zit hier nu namelijk tussenin.

De munt kwam een aantal weken geleden boven de middelste zone uit, waardoor het positieve sentiment groeide. Maar sinds vandaag is dat wel anders, want XRP wordt weer onder de 0,56 dollar verhandeld en dat is net onder de belangrijke support.

Daarnaast maakt XRP hierdoor – voor het eerst sinds lange tijd – een lager hoogtepunt. Hierdoor is het niet gek als deze neerwaartse trend nog wel even doorgaat. Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen en kan XRP zich op korte termijn herpakken, maar daar kunnen we niet op hopen.

Kan XRP nog een stunt uithalen?

Om een breder beeld te geven van de afgelopen koersbewegingen, pakken we er ook even kort de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur, wat zorgt voor een iets duidelijker beeld op de korte termijn (in tegenstelling tot de wekelijkse grafiek).

Hier zien we goed dat XRP interactie heeft met de grijze prijszone. Ripple is een paar weken terug al in één snelle beweging onder de zone terecht gekomen, maar deze werd binnen no-time opgekocht – een goed teken dat nu vooral niet het geval was. Het ziet er daardoor niet goed uit voor Ripple.

Toch is er één mogelijkheid die de munt weer een beetje hoop kan geven. Ik heb het dan over de blauwe lijn, die zijn oorsprong vindt in het vorige laagtepunt. Hier is de koers nog niet onder gesloten.

Mocht de koers dit prijslevel van 0,50 dollar vast blijven houden, dan is er nog een klein beetje hoop. De munt maakt, ondanks zijn lagere hoogtepunt en het verliezen van de zone, nog steeds hogere laagtepunten. Als dit laatste zo doorgaat is er niks aan de hand, maar gezien alle andere signalen lijkt XRP toch iets verder te gaan zakken.

The post Analyse: Ripple (XRP) zakt door belangrijke ondersteuning, gaat de koers naar 0,30 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.