Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze keer is Ripple (XRP) als de winnaar uit de bus gekomen, dus laten we meteen naar de koers kijken.

Opwaartse trend

We beginnen vandaag met de wekelijkse grafiek van XRP. In onderstaande afbeelding staat elke candle voor 7 dagen. Dit kan ons meer zeggen over het koersverloop op de lange termijn. Daar zien we twee belangrijke levels (weergegeven als blauwe zones).

Deze zones zijn in het verleden erg belangrijk geweest bij het koersverloop, en hebben we ook in vorige analyses behandeld. Deze prijslevels hebben allebei als zowel ondersteuning als weerstand gediend.

De prijs van Ripple zit momenteel tussen deze zones. De bovenste blauwe zone (rond 0,60 dollar) dient als weerstand, terwijl de onderste zone als ondersteuning dient (rond 0,33 cent). De koers is 4 weken terug van die onderste zone afgekaatst en lijkt nu naar de bovenste zone te bewegen.

Daarnaast zijn er nog gele boogjes getekend op de grafiek, en, die staan er niet voor niets. Wat deze boogjes doen, is de opwaartse trend van XRP weergeven. Zoals je kan zien maakt Ripple in de afgelopen twee jaar een gigantisch nieuw hoogtepunt en een gigantisch nieuw hoger dieptepunt. Dit doelt meestal op een lange opwaartse beweging.

Mocht XRP vanuit hier naar boven gaan en de blauwe weerstand breken, dan kan het goed zijn dat we binnen no-time een XRP token met een nieuwe all time high gaan zien.

Daarvoor moet de koers boven het absolute hoogtepunt uitkomen (bovenste gele boogje), maar daar zijn we nog lang niet. Om iets meer te kunnen zeggen over de koers op de korte termijn, gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek.

Dagelijkse grafiek

Zoals we hebben gezien in de bovenstaande grafiek, is XRP van een ondersteuning afgekaatst. Dit doelt meestal op een verdere stijging tot de volgende weerstand. Op dit moment is dat ongeveer 0,60 dollar.

In de onderste grafiek kunnen we dit beter zien, aangezien elke candle hier voor 24 uur staat in plaats van 7 dagen.

Door de reactie op de ondersteuning lijkt XRP even niet terug te willen. De afgelopen paar weken steeg te koers van 0,30 naar 0,42 dollar, en dat is een flinke stijging. Dit betekent overigens niet dat de koers in één grote spurt doorgaat naar 0,60 dollar.

Onderweg daar naartoe kunnen wat drempels op de weg zijn. Dit is niks om je zorgen over te maken, aangezien dit normaal is in een gezonde beweging omhoog. Vooralsnog heeft de munt een fantastisch 2023 achter de rug.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Analyse: Ripple (XRP) naar 0,60 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.