Bitcoin is de afgelopen twee weken eindelijk weer een paar procenten gestegen, maar dat houdt niet in dat het ook goed gaat met de munt. Uit de grafiek is namelijk iets af te lezen wat niet bepaald positief is. Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste prijspunten

Gewoonlijk beginnen we een analyse altijd met de wekelijkse grafiek, maar omdat we deze al zo vaak hebben gehad, gaan we het deze keer even anders doen. In deze analyse blikken op de dagelijkse en de 4 uurs grafiek, zodat we de afgelopen twee weken in meer detail kunnen zien.

Om te beginnen zien we hieronder de dagelijkse grafiek, waar elke candle voor 24 uur staat. De munt heeft in zijn verleden getoond dat meerdere prijslevels van invloed zijn op het koersverloop, waardoor het goed is om deze uit te lichten. In deze afbeelding zien wij deze levels getekend. Het zijn er inmiddels aardig wat.

De allerbelangrijkste zijn de grijze zone op ongeveer 30.500 dollar, de zwarte lijn op 25.000 dollar, en de oranje lijn op 19.800 dollar (de plek van de all time high in 2017). Bijna elke keer als de Bitcoin koers bij dit soort levels aankwam veranderde de koers van richting. Daarnaast zijn er nog 2 andere lijnen getekend, maar die zijn relevanter bij de 4-uurs grafiek.

Zoals je kan zien beweegt de koers van Bitcoin nog steeds met hogere hoogte- en hogere laagtepunten. Dit betekent dat de munt in een opwaartse trend zit die pas veranderd wordt als één van de komende hoogtepunten (of laagtepunten) lager is dan de vorige. Het is daarom belangrijk dat dit laatste niet gebeurt.

Wat gebeurt er op korte termijn?

Toch is er een teken dat de koers van Bitocoin nu toch even gas terug gaat nemen. Als we inzoomen in de 4-uurs grafiek zien we ook de twee andere lijnen veel helderder. Ik heb het dan over de blauwe en de gele lijn. Dit zijn plekken die op de korte termijn van invloed waren op de koers.

Bitcoin wist door de gele lijn te stijgen, waarna hij zich hier op af zette. Dit kon de munt een push geven om voorbij de 28.500 dollar te stijgen; de hoogste koers van Bitcoin in twee maanden tijd. Maar inmiddels lijkt de munt het moeilijk te krijgen rondom de blauwe lijn. Dit is een prijslevel van een vorig hoogtepunt waar BTC niet bepaald doorheen komt.

De munt maakt wel een hoger hoogtepunt door hier eventjes doorheen te komen. Maar inmiddels is de koers teruggezakt onder die lijn en hieronder afgewezen. Dit duidt meestal op een afwijzing van een weerstandspunt, waardoor Bitcoin waarschijnlijk even wat gas terug neemt. Het scenario dat Bitcoin vanuit hier naar 30.500 dollar kan stijgen op de korte termijn, wordt daarmee onwaarschijnlijker.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Analyse: ondanks stijging vertoont Bitcoin hier wat zwakte appeared first on BLOX | Nieuws.