Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is OCEAN als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

AI-coins doen het goed

Sinds 2023 is begonnen en de komst van ChatGPT aardig wat hype creëerde over Artificial Intelligence (AI), gaan ook de zogenaamde AI-coins hard de lucht in. OCEAN is daar eentje van. In de analyse van gisteren vertelden we dat The Graph – ook een AI-coin – al 310% was gestegen sinds 1 januari.

OCEAN vertoont vergelijkbare percentages en is met 250% gestegen sinds het begin van het nieuwe jaar. Genoeg reden dus om deze munt te analyseren en te kijken of er nog meer ruimte is om te stijgen.

Grote plaatje

Om te beginnen gaan we kijken naar de maandelijkse grafiek. Hierin staat elke candle voor één maand. Deze grafiek kan ons het meeste zeggen over het koersverloop, aangezien deze de de data kan laten zien van jaren terug.

Als we deze grafiek bekijken zien we meteen één grote oranje zone waar de prijs in het verleden vaker op heeft gereageerd. Deze plek zorgde voor zowel support (in eind 2020) als weerstand (in 2022). Toen dit jaar begon, knalde de koers er in januari met een flinke 140% doorheen.

Deze stijging zorgde ervoor dat de belangrijke weerstand – die rond een koers van 0,26 dollar ligt – doorbroken werd. Hierdoor kon OCEAN doorstijgen naar de prijs waarvoor deze nu verhandeld wordt.

Daarnaast is er nog een oranje lijn in de grafiek te zien. Dit is de plek waar de maandelijkse candle van maart 2022 is gesloten. Je ziet meestal dat zo’n candle close van een groene maand (vóór een daling) voor weerstand kan zorgen. Dit betekent dat het waarschijnlijk is dat OCEAN nog een zetje zal krijgen tot de koers van deze lijn op 0,63 dollar.

Bevestiging van belangrijke weerstand

Deze vermoedens worden bevestigd als we inzoomen op de grafiek van OCEAN. Daarvoor gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 24 uur staat. Als we deze tijd aanhouden in plaats van de maandelijkse grafiek, lijkt er een andere weerstand te zijn rond dezelfde koers als de oranje lijn.

De koers heeft deze plek nog nét niet aangeraakt, wat meestal een teken is dat de koers hier nog wel terugkomt. Toch is het goed om niet te veel risico te nemen. Een stijging van 250% in anderhalve maand zonder serieuze correcties kan riskant zijn. OCEAN kan namelijk ook terugzakken naar de onderste oranje zone.

Voor een veel positiever koersverloop zou de munt de oranje lijn en daarmee ook de bovenste oranje zone moeten breken. In dat geval zou een volgende weerstand rond 1,28 dollar liggen. Toch is dit scenario nog een veel te ver-van-mijn-bedshow, en is het verstandig om nu niet te veel risico te nemen met OCEAN. Denk er ook aan om tussendoor wat winsten te nemen.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Analyse: OCEAN stijgt 250%, komt er nog een vloedgolf? appeared first on BLOX | Nieuws.