Het lukt Ethereum maar niet om door het level rond 1.700 dollar te breken. Hier liep de koers meerdere malen tegenaan na de harde stijging van januari. Op dit moment beweegt de prijs weer langzaam naar dit punt toe. Gaan we er ditmaal wel doorheen, of ligt er een nieuw laagtepunt in het verschiet?

Mega-weerstand

Het level van 1.700 dollar werd al even benoemd. In onderstaande afbeelding is deze te herkennen aan de rode zone. Dat het niet zomaar een level is, blijkt uit prijsactie die we zagen in 2022. Sinds mei ondervond de koers hier namelijk meerdere malen steun en weerstand.

Waar liggen de belangrijke steunlevels?

Nadat de koers in januari tegen dit level aanliep, is deze een range gaan vormen tussen 1.500 dollar en 1.700 dollar. Een range is een gebied waarin de koers regelmatig heen en weer beweegt. Op onderstaande afbeelding is dit te herkennen aan de blauwe box en lijnen.

Mocht de koers inderdaad niet meer verder komen, dan zal een nieuw laagtepunt volgen. In het meest gunstige geval gebeurt dit dan aan de onderkant van de range. Hier is de koers namelijk meerdere malen blijven hangen. Wat dit level extra sterk maakt, is dat het twee keer het startpunt was van een impuls die de prijs naar een nieuw hoogtepunt bracht.

Wanneer we dit level niet weten vast te houden en de range dus verlaten, wordt het level rond 1.400 dollar (blauwe lijn) interessant. Hier lag namelijk ook de top van de range die in september en oktober gevormd is. Hier komt bij dat de koers hier in januari enige tijd weerstand ondervond (paarse cirkel), waarna deze met veel kracht de stijging wist voort te zetten.

Conclusie

De weerstand waar Ethereum momenteel tegenaan loopt liegt er duidelijk niet om. Hoewel de munt op een belangrijk punt staat, is er ook bij een daling absoluut geen man overboord. Natuurlijk hopen we allemaal dat we de trend die in januari is ingezet intact weten te houden. De levels onder ons lijken hier vooralsnog voldoende houvast voor te bieden.

The post Analyse: Nieuw laagtepunt voor Ethereum dankzij mega-weerstand? appeared first on BLOX | Nieuws.