Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is SHIBA Inu (SHIB) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Hoe staat SHIB ervoor?

Van januari tot februari zette SHIB een stijging van bijna 100% neer. Deze run stopte uiteindelijk bij het level rond 0.00001550 dollar (rode zone), waar we ook in oktober tegenaan liepen. Ten opzichte van deze maand zette de koers wel een nieuw hoogtepunt neer. Hierdoor was het de vraag waar het nieuwe laagtepunt (higher low) zich zou gaan vormen, zoals we ook beschreven in deze analyse.  

Op dit moment lijkt dit laagtepunt zich te vormen rond 0.00001000 dollar (blauwe zone). De boven- en onderkant van deze box heeft met name in november en oktober voor veel weerstand gezorgd. Nu de koers zich hier na een flinke correctie alweer een tijdje vasthoudt, lijkt het erop dat dit prijspunt is geflipt van weerstands- tot steunlevel.

Gaat SHIB een nieuw hoogtepunt maken?

Om uiteindelijk door de rode zone in bovenstaande afbeelding te breken, is het zaak voor SHIB om de opwaartse trend voort te zetten. Om te kijken of dit op korte termijn mogelijk is, zoomen we vanuit de daggrafiek in op de 4-uursgrafiek. Op de afbeelding hieronder zien we dat de koers onder het 0.00001144-level is uitgekomen, deze is te herkennen aan de blauwe lijn.

Het feit dat de koers hier vervolgens twee keer stuitte op weerstand is niet vreemd. Dit level is namelijk het startpunt geweest dat de koers naar het meest recente hoogtepunt bracht. Het geeft aan dat we het hebben over een sterk level, dat in het meest gunstige geval zo snel mogelijk wordt heroverd.

Als we dit niet doen, komt het nieuwe laagtepunt waarschijnlijk alsnog een stukje lager te liggen. Met name de onderkant van de blauwe box, die te zien is op de eerste afbeelding, is dan belangrijk om in de gaten te houden.

Conclusie

De opgaande trend waar SHIB sinds januari inzit is nog altijd intact. Hoewel SHIB momenteel steun vindt rond het 0.00001000 dollar-level, is er tijdens de recente daling een belangrijk level verloren gegaan op de lagere tijdsframe. Mochten we deze heroveren, dan is de kans groot dat SHIB een nieuw hoogtepunt neerzet. Doen we dit niet, dan kijken we voor het laagtepunt verder naar onder.

The post Analyse: Kan Shiba Inu (SHIB) belangrijk level heroveren? appeared first on BLOX | Nieuws.