Het ziet er goed uit voor Ethereum. Hoewel we sinds de afgelopen dagen vooral rode candles zien, is de opwaartse trend waar we sinds maart in zitten nog steeds intact. Waar lopen we tegenaan en waar kunnen we opnieuw steun verwachten? Je leest het in deze analyse!

Een korte terugblik

De uptrend waar ETH in zit is goed te herkennen aan de hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten (beter bekend als higher highs en higher lows). Om het meest recente hoogtepunt te bewerkstelligen, hebben we een stevig level rond 1.840 dollar moeten doorbreken. Na de doorbraak waren er twee dagelijkse candles die groen sloten, wat een zeer positief signaal is.

Waar lopen we nu tegenaan?

Nu ETH sinds de afgelopen twee dagen vooral naar beneden beweegt, is het interessant om te zien waar de koers tegenaan is gelopen. Hiervoor moeten we helemaal terug naar een level dat dateert uit augustus. Nadat ETH afgelopen zomer een geweldige rally liet zien, stopte de munt met stijgen rond 2.000 dollar. Op onderstaande afbeelding is te zien dat we hetzelfde gebied weer hebben opgezocht, waarna de koers ditmaal op 1.940 dollar is afgewezen.

Waar kunnen we steun verwachten?

Voordat we mogelijk opnieuw een nieuw hoogtepunt bereiken, is het verstandig om eerst te onderzoeken waar een eventueel nieuw laagtepunt kan liggen. Op het moment van schrijven houdt de ETH-koers vast op het zojuist aangehaalde prijspunt van 1.840 dollar.

Het zou echter zeker niet gek zijn als we nog een stukje verder zakken. Als we de Volume Profile trekken over de afgelopen maand, zien we namelijk dat het meeste handelsvolume rond 1.800 dollar ligt (rode lijn). Dit is dan ook een goed gebied voor een mogelijk nieuw laagtepunt. Hier wil je echter niet veel verder onder komen, omdat de trend dan mogelijk kan gaan kantelen van een opwaartse naar een neerwaartse trend.

ETH tegenover BTC

Ook tegenover Bitcoin laat ETH weer wat sterkte zien. Waar we in maart nog zagen dat de koers naar onderen uitbrak uit het compressiemodel, lijkt deze inmiddels herstellende. Op onderstaande afbeelding is namelijk te zien dat een belangrijk level weer is terugveroverd.

Conclusie

Het zou natuurlijk mooi zijn als we de huidige uptrend kunnen voortzetten, maar daarvoor hebben we wel een nieuw steunniveau nodig. Deze ligt mogelijk rond 1.840 dollar of 1.800 dollar. Als het lukt om hier vast te houden, dan is de kans groot dat we eindelijk weer een prijs van boven de 2.000 dollar gaan zien.

The post Analyse: kan ETH sterke uptrend voortzetten? appeared first on BLOX | Nieuws.