Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Dogecoin (DOGE) als de winnaar uit de bus gekomen (en dat is niet verrassend na die gigantische stijging). Laten we naar de koers kijken.

Elon Musk en Dogecoin

Dogecoin heeft een flinke stijging gemaakt sinds Elon Musk het social mediabedrijf Twitter overnam. Hij wordt al voor ruime tijd gezien als de ‘Dogefather’, en laat de coin eens in de zoveel tijd pumpen met een Tweet of andere uitlatingen. Dit is vandaag weer gebeurd: Musk tweette een foto van zijn Shiba Inu hond, en de koers van DOGE kreeg er weer meerdere procenten bij.

Technische analyse

Ondanks dat de stijging van DOGE bijna geheel te wijten is aan Elon Musk, is dit nog steeds een technische analyse. We gaan daarom niet verder op de tweets in, maar wel op de grafieken. We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle staat voor 7 dagen.

We zien hier twee opvallende dingen. Ten eerste de blauwe trendlijn. Deze stamt uit april 2021 en heeft er al een paar keer voor gezorgd dat de prijs terug naar beneden werd gedrukt. Het resulteerde in een neerwaartse trend die vorige week eindelijk gebroken werd (en hoe!).

De koers schoot naar boven met een kracht van jewelste en creëerde de grootste candle die DOGE gezien heeft sinds anderhalf jaar. Deze candle brengt ons bij de tweede belangrijke indicator: de horizontale zone. Dit is de plek waar DOGE in het verleden vaak weerstand of ondersteuning heeft gevonden. Als de koers hier terugkomt, is het aannemelijk dat dit voor weerstand zorgt.

Wanneer kan DOGE naar 0,33 dollar?

Zoals je kan zien is de candle van vorige week al tegen deze zone aangekomen. Helaas lukt het ook niet om deze weerstand in één keer te breken, dus deze week zijn er nieuwe kansen. Zoals je kan zien staat de koers deze week nog steeds op groen, en doet de huidige wekelijkse candle een poging om door de zone te breken.

Als dit lukt kan het goed zijn dat we binnen de kortste keren een DOGE koers kunnen zien van maar liefst 0,33 dollar. Het is misschien niet erg goed op bovenstaande grafiek te zien, maar daar zit het volgende weerstandspunt als de koers verder omhoog gaat.

Tot nu toe is het wel oppassen geblazen aangezien de koers tot nu toe wordt afgewezen bij de zone. Dit resulteert meestal in een verdere daling naar beneden, daarom is het belangrijk dat DOGE de weerstand overwint, anders kan het hondje niet naar de maan.

Levels op korte termijn

Om dit beter te kunnen analyseren pakken we de uurgrafiek erbij, waarbij elke candle staat voor 60 minuten. We zien hier de grote blauwe zone die we ook bespraken bij de afbeelding hierboven. Daarnaast zien we een kleine horizontale zone die support moet bieden.

Deze kleine zone heeft namelijk voorheen als weerstand gediend voordat de koers er doorheen schoot door de tweet van Elon Musk. Deze zone zou perfect zijn om nu ondersteuning te bieden voor dat laatste zetje door de grote zone heen.

Het is helaas geen garantie, aangezien een candle onder het blauw een daling zou initiëren. Op dat moment is het goed mogelijk dat we de laatste pump van DOGE gezien hebben. Deze twee zones zijn daarom cruciaal voor de rest van het koersverloop. Om naar de maan te gaan, moet DOGE wel echt boven deze horizontale levels sluiten.

The post Analyse: kan Dogecoin (DOGE) verder stijgen naar 0,33 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.