Welke analyse wil jij zien? Elke week houden wij een poll op onze social media. Daar kan je stemmen voor een analyse van jouw favoriete altcoin. Deze week is SOL als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Altcoins deden het slecht afgelopen week

Solana heeft de afgelopen dagen flinke klappen gehad (net als andere altcoins). Hierdoor heeft SOL het zwaar te verduren. De munt heeft verschillende belangrijke supports verloren, en het lijkt er niet op dat deze in de nabije toekomst herroverd worden.

In de onderstaande grafiek zien we de koers van Solana tegenover de dollar. In deze grafiek zien we drie verschillende dingen; gele zones, een oranje cirkel en een rode lijn (wat lijkt op het nike-logo). Laten we beginnen met de horizontale gele zones.

De tekens

Deze zones in bovenstaande grafiek waren al eerder bekend. In de vorige analyse van Solana behandelden wij deze zone’s en de eventuele scenario’s waarin de koers zich kon bewegen. Om bullish te worden moest SOL de bovenste gele zone doorbreken, maar dit was voor korte duur.

Een rode candle onder die zone was al een teken om op te passen. Er kwam een kleine afwijking (weergeven in de oranje cirkel) en SOL werd weer teruggedrukt tussen de gele zone’s. Vervolgens speelde het rode scenario uit wat we hier bespraken.

Hierdoor houdt de koers nog maar één sterke support over. Zoals te zien in de bovenstaande grafiek, is er vervolgens geen plek meer waar Solana ondersteuning kan vinden.

Solana of bitcoin?

Om een betere inschatting van Solana te krijgen, gaan we ook kijken naar de koers van SOL tegenover bitcoin. Dit zegt niks over de prijs in dollars, maar het kan ons wel een indicatie geven of SOL de komende tijd beter zal presteren dan BTC.

Het is makkelijker om positief te blijven, maar de koers ziet er niet sterk uit. Zoals je kan zien in deze grafiek zit Solana onder de belangrijkste zone. Solana heeft zich al eens onder deze zone bewogen, maar herpakte zich. Het zal merkwaardig zijn als SOL dit nog eens voor elkaar krijgt. Het is in deze situatie aannemelijker dat de koers verder naar beneden zal bewegen.

Zoals ik al zei betekent dit niks voor de prijs in dollars (of euro’s), maar het zal verbazend zijn als Solana de komende tijd beter zal presteren dan bitcoin. Het lijkt er namelijk op dat de altcoin zal inleveren tegenover BTC. Vooralsnog ziet het er slecht uit, maar de cryptomarkt kan altijd verrassen.

The post Analyse: is Solana (SOL) voor langere tijd uitgeschakeld? appeared first on BTC Direct | Nieuws.