Dogecoin lijkt op de lange termijn een opwaartse trend te starten. Sinds de munt aankwam bij zijn ondersteuning van 0,055 dollar, wist de munt tot 0,10 dollar te stijgen. Vanuit hier daalde DOGE naar 0,075 dollar, waar de munt een hoger laagtepunt plantte. Laten we naar de grafieken kijken.

De sterkste prijslevels

Als we DOGE willen analyseren, is het goed om eerst de belangrijkste en sterkste prijslevels uit de grafiek te halen. Deze kunnen we het beste zien op de wekelijkse grafiek, waar elke candle voor 7 dagen staat. Dit geeft ons de kans om ver terug te kijken in de koers. Het gebeurt namelijk vaker dat prijslevels uit het verleden van invloed zijn op de koers van vandaag. Deze zijn in de grafiek hieronder weergegeven als grijze zone, blauwe zone en de rode lijn.

De grijze zone vindt zijn oorsprong in maart 2021, bijna drie jaar geleden. Destijds zag je aan de prijsactie dat kopers steeds hoger inkochten, terwijl verkopers steeds lager verkochten. Hierdoor ontstond er een convergerende beweging van de koers. En wat we vervolgens meestal zien is dat de munt uiteindelijk met gigantische kracht stijgt of daalt, en in het geval van Doge was dit een stijging.

Vervolgens bleef dit prijslevel een belangrijke rol spelen in de totstandkoming van de koers. Zoals je kan zien heeft dit level al vaker gezorgd voor ondersteuning, en dit zal zich waarschijnlijk herhalen als DOGE nog een keer daalt. Gelukkig lijkt een verdere stijging nu aannemelijker dan een daling, en kunnen we ons hopelijk meer bezig houden met de blauwe zone en de rode lijn.

De opwaartse trend van DOGE

Om dit beter te analyseren kunnen we beter kijken naar de 4-uurs grafiek van DOGE. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de munt in meer detail kunnen zien. Zo zien we bijvoorbeeld veel beter hoe DOGE van de grijze zone afkaatste, richting de blauwe zone, om vervolgens een hoger laagtepunt te planten rond een koers van 0,075 dollar.

Als een munt vanuit een supportzone omhoog beweegt en vervolgens niet verder daalt dan zijn vorige laagtepunt, resulteert dit meestal in een verdere stijging. Dit kan heel goed ook hier van toepassing zijn, aangezien de munt – sinds de afwijzing bij 0,10 dollar (waar DOGE het afgelopen jaar al vaker weerstand ondervond) – voor de eerste keer een hoger laagtepunt maakte op de lange termijn.

Het is hierdoor aannemelijk dat de munt minimaal tot de blauwe zone kan stijgen. En als dit daadwerkelijk een nieuwe opwaartse trend is, kan DOGE zelfs nog verder komen. Als de zone heroverd wordt is de rode lijn van ongeveer 0,16 dollar een logisch volgend target. Hier zijn we alleen nog niet.

Dit bovenstaande scenario heeft de grootste kans van slagen als we geen koers onder de 0,075 dollar meer gaan zien. Bij een daling vanaf hier moeten we helaas weer spreken van een lager laagtepunt, en dan moeten we hopen dat de grijze zone weer de nodige ondersteuning zal bieden. Het is daarom goed om deze trend en prijslevels in de gaten te houden.

The post Analyse: is Dogecoin weer onderweg naar koers van 0,10 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.