Op dit moment staat de Ethereum koers er niet positief bij. Zoals vorige week benoemd, is de weeksluiting van cruciaal belang voor het bepalen van de trend. Helaas heeft dit niet goed uitgepakt: de koers staat momenteel onder de 1700 dollar, waardoor belangrijke ondersteuningsniveaus verloren zijn gegaan. In deze analyse bespreken we de impact van deze daling en schetsen we een scenario voor de komende weken.

Ook bespreken we vandaag de dominantie grafiek. De dominantie van Ethereum neemt langzaam maar zeker af, wat aangeeft dat Ethereum minder goed presteert dan veel andere cryptomunten. We kijken naar een mogelijk bodemniveau en welke gevolgen dit heeft voor de koers.

Ethereum is de Bull Market Support Band verloren

In de analyse van vorige week heb ik twee mogelijke scenario’s besproken voor de wekelijkse afsluitprijzen: één waarbij de afsluiting boven de 1850 lag, wat zou wijzen op een zeer positieve trend, en de andere waarbij de afsluiting onder de 1790 lag, wat duidt op een bearish trend. Deze specifieke prijsniveaus hangen nauw samen met de Bull Market Support Band, een belangrijke indicator voor het bepalen van de trend.

Op de onderstaande grafiek is het nu wel duidelijk welk scenario werkelijkheid is geworden. De koers van de op één na grootste cryptomunt is onder de indicator gesloten, en dat voorspelt weinig goeds. Zal deze Band nu als weerstand functioneren, of kunnen we de steun opnieuw veroveren?

Natuurlijk kan ik geen zeker antwoord geven op die vraag, maar er zijn wel aanwijzingen. Ten eerste wijst een ruime weeksluiting onder de BMSB (Bull Market Support Band) altijd op een bearish signaal. Als we kijken naar de koershistorie van deze cryptomunt, zien we dat na het onder de indicator sluiten, er doorgaans in de daaropvolgende weken verdere dalingen volgen. De recente weekafsluiting lijkt geen uitzondering te zijn op dit patroon.

Bovendien is het historisch gezien helemaal niet gek dat de maand augustus bearish prijsactie heeft. Wanneer we naar Bitcoin kijken, zien we dat de gemiddelde maandafsluiting van augustus de afgelopen jaren rond de -11,50% ligt. Aangezien de cryptomarkt vaak de trend van Bitcoin volgt, is dit niet anders voor Ethereum.

Het is zeer waarschijnlijk dat de koers de komende weken de Band als weerstand gaat testen. Als dit niet succesvol is, is redelijk om een 1500 dollar Ether verwachten. Hier ligt veel ondersteuning.

Ethereum gaat dominantie verliezen

Naar mijn mening is het slechts een kwestie van tijd is voordat Ethereum in dominantie zal dalen. Op de onderstaande grafiek zien we dat de trendlijn als steun verloren is, en een volgende steun een stuk lager ligt. Dit zal voornamelijk ten gunste van Bitcoin zijn, vanwege de positieve koerspositie van de Bitcoin dominantie. Houdt er rekening mee dat Bitcoin hierdoor een betere investering blijft dan Ethereum.

The post Analyse: is dit het einde van het Ethereum tijdperk? appeared first on BLOX | Nieuws.