Bitcoin heeft het de afgelopen tijd beter gedaan dan Altcoins. Als je de meeste munten in de top 50 bekijkt, zie je dat die vaak met mindere percentages zijn gegroeid in dezelfde periode. Dit laatste verschijnsel noemt men ook wel Bitcoin Season.

Wat is Bitcoin Season?

Om te beginnen is het goed om kort uit te leggen wat Altcoin Season en Bitcoin Season is. Dat doen we met behulp van de ‘Altcoin Season Index‘. Dit is een indicator die aangeeft hoeveel procent van de top 50 munten beter presteert dan Bitcoin in de afgelopen 90 dagen. Dat kan je inzicht geven of het een goed moment is om in Altcoins of in Bitcoin te zitten.

Het is officieel Altseason als 75% van de top 50 munten beter presteerde dan Bitcoin in het afgelopen seizoen (90 dagen), maar het tegenovergestelde geldt voor Bitcoin Season. Als Bitcoin beter presteert dan 75% van de Altcoins, dan is het Bitcoin Season. Simpel toch?

Waar zitten we nu?

Op dit moment is het nog Bitcoin Season. Zoals je rechtsonderaan in de grafiek kan zien, presteert maar 20% (10 munten) van de top 50 munten beter dan Bitcoin. Dat betekent dat het goed was om in deze periode in Bitcoin te zitten, maar is dat nu nog zo?

Meestal schiet het percentage omhoog als het onderaan de zone aankomt (Bitcoin Season), en omlaag als het bij de bovenste zone aankomt (Altcoin Season). Dit kan snel gaan, maar het kan ook even duren.

Op dit moment is het best een lange periode al Bitcoin Season als je het vergelijkt met de vorige periode. Dit kan een teken zijn dat Altcoins binnenkort wat beter zullen presteren. Dat is niet zeker, maar de kans is groot aangezien dit ‘seizoen’ al lang bezig is.

In combinatie met de dominantie

Daarnaast vertelde ik in de analyse van gisteren dat het waarschijnlijk is dat Bitcoin een minder percentage van de markt zal innemen (in vergelijking met altcoins). Om dat nog even kort toe te lichten: Bitcoin beslaat op dit moment meer dan de helft van de cryptomarkt, 51,5% om precies te zijn, maar uit de grafieken is af te lezen dat dit percentage op dit punt kan kantelen.

Als we dat gegeven pakken in combinatie met een redelijk lang Bitcoin Season, is het niet gek als Altcoins weer een groter gedeelte van de markt gaan terugpakken. Daarvoor is het wel nodig om ook de koers in de gaten te houden. Hoe dat werkt kan je lezen in de analyse van gisteren!

The post Analyse: is dit het einde van ‘Bitcoin Season’? appeared first on BLOX | Nieuws.