Ondanks een kleine correctie, zit Cardano op dit moment nog steeds in een opwaartse trend. Het vorige hoogtepunt werd gezet op een koers van 0,64 dollar. Kan de munt hier weer voorbij? Laten we naar de grafieken kijken.

De grootste prijslevels

Voordat we gaan kijken naar de opwaartse trend op de korte termijn, is het goed om de grootste en belangrijkste prijslevels eerst helder te hebben. In het geval van ADA zijn dat twee rode zones en een blauwe lijn.

De bovenste rode zone ligt nog zeer ver van ons vandaan (1,20 dollar). Het is een level waar de prijs een flinke tegenslag kreeg te verduren in 2022. De koers daalde toen van 1,20 naar 0,40 dollar binnen enkele weken. Dit is een daling van meer dan 66%. Omdat dit in het verleden gebeurd is, hoeft dit niet nog eens te gebeuren, maar het vergroot wel de kans. Het is daarom goed om deze zone alvast duidelijk te hebben.

De blauwe lijn is waarschijnlijk de eerstvolgende weerstand op de lange termijn. Deze ligt rond een koers van 0,75 dollar en vindt zijn oorsprong in een vorig laagtepunt. En deze fungeren bijna altijd als belangrijk prijspunt als de koers hier ooit terugkomt. Houd daarom ook deze in de gaten.

‘Last but not least’ hebben we nog een rode zone. Dit is de huidige support van ADA, die rond een koers ligt van ongeveer 0,45 dollar. Hier kon de munt ondersteuning vinden om zijn opwaartse trend te starten. Sinds ADA van deze zone is afgekaatst, is de munt al met 42% gestegen.

De opwaartse trend van ADA

Dit doet de koers met een opwaartse trend van hogere laagtes en hogere hoogtes, die tot nu toe nog niet doorbroken zijn. Om dit beter te zien pakken we nu de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor de afgelopen prijsactie beter te zien is.

Sinds ADA bij de rode zone aankwam, is de munt langzaam begonnen met het maken van een hoger laagte en een hoger hooggtepunt. In de afbeelding hierboven zie je nog de boogjes uit de vorige Cardano analyse. Toen vertelde ik al dat als deze punten zich sterk hielden, dat de koers zonder problemen verder omhoog kon.

Inmiddels is de koers bij een lokale weerstand aangekomen van ongeveer 0,64 dollar. Dit is de plek waar Cardano in de maanden december en januari ook al terug werd geduwd. Het lijkt de enige plek die over is om ADA van de blauwe lijn (uit de eerste grafiek) te weerhouden. Om dat te bereiken is het nog steeds belangrijk dat Cardano zijn huidige trend niet breekt.

Dit houdt in de praktijk in dat we het liefste geen enkele candle onder een vorig laagtepunt willen zien sluiten, en in dit geval is dat de 57 dollarcent. Als dit zich uitspeelt kunnen we hopelijk binnenkort van een koers genieten die zelfs boven het vorige hoogtepunt van 0,64 dollar uitstijgt.

The post Analyse: hoelang kan Cardano (ADA) deze opwaartse trend behouden? appeared first on BLOX | Nieuws.