Ondanks dat dit weer een zeer saaie week is geweest voor bitcoin, gaan we kijken of er nog wat spannends op de planning staat. Het is vrijdag en het weekend staat voor de deur. We gaan daarom kijken wat de formule is van een uitstekende afsluiter van deze week.

De weerstand

Om te beginnen pakken we de dagelijkse grafiek van bitcoin erbij, waarbij elke candle staat voor 24 uur. In een oogopslag zien we daar een grote blauwe zone. Dit is in het verleden een belangrijk ondersteunings- maar ook weerstandspunt geweest en dat blijkt nu weer. De koers wordt daar eergisteren afgewezen.

Deze grafiek pakte ik er ook bij in de vorige analyse, waarbij ik de scenario’s omschreef van wat hier kan gebeuren. Daar vertelde ik dat het nodig was om met een van de dagelijkse candles – zoals die hierboven – door de blauwe zone te breken. Dit gebeurde niet, waardoor bitcoin werd afgewezen op een cruciale plek. We zien op dit moment de reactie daarvan: een paar rode candles op rij, die weer resulteren in een zijwaartse beweging.

Om vanuit hier verder te kunnen stijgen naar 22.500 dollar, is het noodzaak dat bitcoin een dagelijkse candle door de blauwe zone duwt. Het is hierbij belangrijk dat de candle ook boven die zone sluit. In dat geval is het prijslevel, dat nu voor weerstand zorgt, officieel gebroken. Waarom bitcoin in dat geval naar 22.500 dollar stijgt, lees je hier.

We gaan eventjes inzoomen

Het leven gaat niet altijd over rozen, dus we moeten ook even een slecht scenario belichten. Het kan namelijk ook zijn dat de bitcoin koers niet boven de blauwe zone zal sluiten. Wat in dat geval belangrijk is, is dat de koers geen lager laagtepunt gaat maken. Dit betekent dat er geen candle onder de 18.920 dollar mag sluiten, zoals te zien is in onderstaande grafiek.

Dit is dezelfde grafiek als de bovenste, maar hier staat elke candle voor 4 uur. Men gebruikt grafieken met candles van minder tijd om bewegingen op de korte termijn beter te kunnen analyseren. In dit geval analyseren we twee punten: de blauwe zone, en de oranje horizontale lijn.

Hiertussen bevindt zich nu het speelveld van bitcoin. Het kan vriezen of het kan dooien, als bitcoin hier tussen blijft, hoeven we ons geen zorgen te maken. Het ergste zou zijn dat bitcoin een lager laagtepunt maakt. In dat geval kan er wat paniek ontstaan, maar die beweging kunnen we vervolgens bekijken in een nieuwe analyse.

Het positieve scenario is nog steeds het breken van de blauwe zone, maar na de afwijzing van eergisteren kan dat even duren. Het meest waarschijnlijke scenario is dat bitcoin dit weekend netjes tussen de lijntjes kleurt.

The post Analyse: hoe gaat bitcoin de week afsluiten, en wat kunnen we verwachten? appeared first on BLOX | Nieuws.