Welke analyse wil jij zien? Elke week houden wij een poll op onze social media. Iedereen stemt daar voor een analyse van je favoriete altcoin. Deze week is SOL als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

In een range

Solana heeft flink geleden door de dip van eind januari, maar de prijs is sindsdien niet meer echt verder gezakt. De munt zit op dit moment in een range tussen twee levels. Daarbinnen beweegt de prijs zijwaarts, maar wel met een flinke marge – tussen 80 en 120 dollar (73 en 109 euro). Deze levels zijn weergeven als de gele zones in onderstaande grafiek.

SOL/USDT 1D

Zoals je kan zien, vond de koers van solana ondersteuning rond de 80 dollar. Sindsdien is de munt al 40% gestegen in een periode van twee weken. Daar komt nog eens 10% bij als SOL naar de bovenkant van de range beweegt.

-33% als solana wordt afgewezen

Als de koers hier terecht komt, kunnen er twee belangrijke dingen gebeuren. Deze zijn te zien als de rode en de groene lijn. De eerste daarvan is het minder leuke scenario; als solana wordt afgewezen bij 120 dollar. Het is dan zeer waarschijnlijk dat de prijs weer teruggaat naar 80 dollar.

Dat komt omdat er vanaf 120 naar 80 dollar nauwelijks supports zijn die de prijs weer omhoog kunnen stoten. De eerste ondersteuning is de onderkant van de range. Let op: dit is een daling van ongeveer 33%.

145 dollar na breken van de range

Het tweede scenario, de groene, is wat vrolijker van aard. Als de koers bij 120 door de weerstand breekt, betekent dit dat de prijs uit de range beweegt. Hierdoor zou SOL ook nog eens een higher high maken tegenover de dollar. Dit zijn twee bullish signalen die de koers richting de 145 dollar kan duwen.

Als de koers ook een hoger laagtepunt kan zetten op die 120 dollar, verandert Solana officieel naar een opwaartse trend.

Solana tegenover bitcoin

Net als de andere altcoin-analyses kijken we ook naar de prijs tegenover bitcoin. Dit is belangrijk om breder beeld te krijgen. Als SOL sterk oogt tegenover bitcoin, dan zal het namelijk beter presteren dan de marktleider.

SOL/BTC 1D

In bovenstaande afbeelding zie je de grafiek van SOL tegenover BTC. Daarin is maar één zone getekend. Zoals je kan zien, is de koers onder deze support gedoken, maar het lijkt weer een poging te doen om hierboven te komen.

Als SOL deze support herpakt, is dat zeer bullish voor de komende dagen. Let wel: op dit moment is de gele zone nog een weerstand. Totdat SOL deze zone breekt, is het aannemelijker dat bitcoin beter presteert.

Een ideale situatie voor solana is dat het groene scenario uitspeelt (van de eerste grafiek). Hierdoor kan SOL een push krijgt tegenover bitcoin, waardoor het boven de gele zone stijgt en de komende tijd beter zal presteren. Tegenover de dollar kunnen we dan een prijs verwachten van 145.

The post Analyse: gaat Solana (SOL) richting 145 dollar? appeared first on BTC Direct | Nieuws.