Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze keer is Cardano (ADA) als de winnaar uit de bus gekomen, dus laten we meteen naar de koers kijken.

Wekelijkse candle negatief gesloten

Omdat ADA net een wekelijkse candle heeft gesloten, beginnen we deze keer met de wekelijkse grafiek van Cardano. Elke candle staat hier voor 7 dagen. In de onderstaande afbeelding zijn twee grote blauwe zones weergegeven. De bovenste dient op dit moment als weerstand, en de onderste als ondersteuning.

We gaan hier verder op de analyse van vorige maand, toen de munt bij de bovenste blauwe zone aankwam. Op dat moment zou het zeer positief zijn voor het koersverloop om hier meteen doorheen te breken.

Maar, zoals we kunnen zien in de grafiek, zijn er niet genoeg kopers geweest om ADA door de bovenste zone heen te duwen. De candle van vorige week is daar afgewezen en vervolgens in het rood gesloten. De ADA koers zit daardoor inmiddels op 35 dollarcent. Dit brengt ons bij de volgende vraag: waar stopt deze daling van Cardano?

Waar gaat ADA heen?

Om dit beter te kunnen analyseren, pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur. Daar wordt een andere kleine blauwe zone duidelijk, die minder goed te zien is in de bovenstaande afbeelding. Deze bespraken we ook in de vorige analyse.

Die kleine blauwe zone kan op dit moment voor de nodige support zorgen, want het negatieve scenario kan desastreus zijn. Laten we daar maar mee beginnen: als ADA deze zone verliest, zijn er twee mogelijke ondersteuningen: het vorige laagtepunt (rond 0,244 dollar) en de onderste blauwe zone (rond 0,17 dollar).

Hoewel deze scenario’s erg negatief zijn, is er ook een positief scenario denkbaar. Zoals je kan zien, gebruikte ADA de kleine blauwe zone al als ondersteuning op het moment dat de koers hier doorheen brak. De koers kan hier afkaatsen om vervolgens weer richting de grote blauwe zone te bewegen. Vanuit hier wordt het maar de vraag of het lukt om een tweede keer wel door deze zone te breken.

Het is daarom belangrijk om de kleine blauwe zone in de gaten te houden. Let hierbij wel op: de koers kan ook meteen een poging doen om door de grote weerstand te breken. Dit is alleen niet heel waarschijnlijk na de afgelopen afwijzing op deze plek.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Analyse: gaat Cardano (ADA) een donkere periode tegemoet? appeared first on BLOX | Nieuws.