Bitcoin is uit een belangrijk patroon gezakt dat we aanhaalden in andere analyses. Hierdoor leek de kans op een verdere daling al groter, maar nu maakt de koers ook nog eens een negatieve test. Wordt dit een slechte week voor BTC? Laten we naar de grafieken kijken.

BTC uit belangrijk patroon gevallen

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hierdoor krijgen we een goed beeld van de prijsactie in de afgelopen maanden. Er is namelijk veel gebeurd. Van een all time high, tot een flinke daling, maar de rode zone staat nog steeds sterk!

Deze rode zone weerhoudt Bitcoin er al een hele lange tijd van om niet verder dan de 60.000 dollar te zakken. Dit is een zeer positief teken, want dit bewijst dat er genoeg kopers zijn op dat prijspunt. Dus als de munt nog eens terug zou zakken, kan het dat de munt weer gewoon omhoog veert.

Echter zijn er dingen in de grafiek te zien die minder goed zijn. Zoals we in vorige analyses aangaven, was BTC bezig met het maken van een opwaartse driehoek. Dit patroon kenmerkt zich door gelijke hoogtes (waarop het verkocht wordt) en door steeds hoger wordende laagtepunten.

Dat laatste wijst erop dat kopers steeds hoger inkopen, wat positief is voor de koersontwikkeling. Echter mocht de munt hiervoor niet onder de rode trendlijn komen. Helaas is dit wel gebeurd tijdens de dalingen van de afgelopen week.

Negatieve test

Om dit beter te analyseren, werpen we ook een krote blik op de 4-uurs grafiek. De koers is hier simpelweg in meer detail te zien dan de dagelijkse grafiek. Hierdoor is ook beter te zien dat één candle onder de rode lijn zorgde voor een verdere daling.

Maar zoals we al eerder vertelden, veerde de munt wel omhoog vanuit 60.000 dollar. Dit bracht weer wat leven in de cryptomarkt, maar BTC lijkt op dit moment een lager hoogtepunt te maken op een cruciale plek.

Dit is niet alleen een negatieve test aan de onderkant van de rode trendlijn (oranje cirkel). Bitcoin maakt hierdoor ook een negatieve test aan de bovenkant van de rode zone. Dit in combinatie met een lager hoogtepunt is niet positief.

De vooruitzichten zijn hierdoor niet mooi, en het kan zijn dat Bitcoin in deze week nog wat verder zakt. Gelukkig is er nog een klein beetje ‘hopium’, want de rode zone is nog intact.Het beste zou zijn als Bitcoin hier weer bovenuit komt. Maar als dit prijslevel verloren wordt, kunnen we een zeer slechte periode tegemoet zien.

The post Analyse: gaat Bitcoin zakken in de week van de halving? appeared first on BLOX | Nieuws.