Bitcoin zit al wekenlang in tussen twee prijslevels te schommelen. De rest van de markt kijkt toe en wacht af wat de marktleider zal doen. De richting die vanuit hier gekozen wordt, zal namelijk van enorm groot belang zijn in de rest van het koersverloop. Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste prijslevels

Deze keer beginnen we weer met de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Elke candle staat hier voor 7 dagen, waardoor je erg ver terug kan kijken in het koersverleden. Dat is belangrijk om alle steun- en weerstandspunten overzichtelijk te krijgen.

Vervolgens kan je daarmee kijken op welke koersen er een omslag kan plaatsvinden. Op dit moment zijn er drie grote plekken die deze functie vervullen. Deze liggen (van laag naar hoog) rond de 19.000, 30.500 en 66.000 dollar.

Aangezien Bitcoin nu precies in de middelste zone zit, is het goed om te kijken of de munt eerder naar boven of naar beneden zal bewegen. Op zo’n cruciaal punt kan een kleine beweging al gevolgen gaan krijgen op grote schaal. Als deze weerstand niet overwonnen wordt, zal BTC verder zakken, maar het tegenovergestelde is waar als de koers netjes boven deze zone uitkomt.

Onderste lijn aangetikt

Om hier een beter beeld van te krijgen, moeten we ook kijken naar een kleinere grafiek. De 4-uurs variant loont zich daar het beste voor. Zoals je kan zien in de onderstaande afbeelding zien we dat BTC tussen twee prijslevels beweegt van 29.525 en 31.430 dollar.

Elke keer als Bitcoin op deze lijnen terecht kwam, bewoog de prijs weer naar de andere lijn. De munt zit dus in een zijwaartse beweging en het is positief om te zien dat BTC daar precies op reageerde. Zoals je kan zien steeg de koers direct na aankomst bij deze lijn. Als dit niet was gebeurd, was daarmee misschien ook de grijze zone verloren.

Het is daarom in dit geval aannemelijk dat de koers weer minimaal naar de bovenste lijn te gaat (van 31.430 dollar). Een groen weekend met als eindpunt deze lijn is dus niet zo’n gek idee. BTC moet in ieder geval niet onder het vorige laagtepunt komen.

Het zou in ieder geval positief zijn als we een hoger punt kunnen maken dan de piek die net boven de 31.430 dollar-lijn heen kwam. In dat geval kan een opwaartse trend worden gestart, mits het wordt opgevolgd door een hoger laagtepunt.

The post Analyse: gaat Bitcoin een groen weekend tegemoet? appeared first on BLOX | Nieuws.