Het jaar 2024 begint goed: Bitcoin is op dreef en staat sinds vandaag ver boven de 45.000 dollar, een prijsniveau dat Bitcoin sinds begin 2022 niet meer gezien heeft. Een goed moment om dus in te zoomen en de opwaartse beweging van de afgelopen weken eens goed onder de loep te nemen. Hierbij komen de belangrijke prijsniveaus naar voren en signalen van trenduitputting.

De opwaartse trend: hoelang nog?

De afgelopen weken maakt Bitcoin steeds hogere hoogtepunten en laagtepunten. Dit zorgt voor een stabiele opwaartse trend, die al sinds oktober intact is. Eindelijk lijken we het cruciale niveau te bereiken waar vele analisten op wachten: de 48.000 dollar. Dit is een grote weerstand, maar ook een belangrijk punt voor de koers om richting te kiezen. De reactie van de koers op dit niveau zal antwoord geven op de vraag of deze opwaartse beweging ons richting de All Time Highs zal brengen, of dat we eerst een periode van stabilisatie en diepe correcties zullen meemaken.

We hoeven niet onder stoelen of banken te steken dat er gewoon duidelijke signalen zijn van trenduitputting. Neem bijvoorbeeld het handelsvolume. Terwijl de koers gestaag blijft stijgen, neemt het volume gestaag af. Dit geeft aan dat steeds minder investeerders bereid zijn om Bitcoins op te kopen rond dit prijsniveau. Het is dan ook een slecht teken dat de koers, terwijl het nu uit een belangrijke zijwaartse beweging gebroken is, geen volume spiek laat zien. Vaak invalideert dit de uitbraak.

Een ander signaal van trenduitputting zien we bij de RSI. Dit is een indicator die de kracht van de trend visualiseert, en de bearish divergentie die we hierbij zien; hogere hoogtepunten voor Bitcoin en lagere hoogtepunten voor de RSI, maakt dat ook deze indicator roept om een correctie.

Wat gaat Bitcoin doen op de korte termijn?

Het is lastig om een gedetailleerd pad aan te geven wat de koers zal gaan doen de komende dagen. Wel weten we dat het volume gewoon duidelijk heel laag is terwijl de koers uit een grote weerstand is gebroken. Minstens wil ik nu een hertest zien van de doorbroken weerstand. Lukt het niet om hier het volume weer op te pakken, dan is er voor mij weinig reden om nog veel hogere koersen te verwachten.

De belangrijkste weerstand is nu de 48.000 dollar. Ondersteuning vinden we rond de 44.100, 42.000 en de 40.800 dollar.

The post Analyse: gaat Bitcoin (BTC) nu naar de 48.000 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.