Eergisteren maakte Bitcoin een flinke daling: in een periode van 8 uur daalde de munt maar liefst 5%. De invloed op de rest van de markt was groot, aangezien veel munten dezelfde beweging maakten. Waar staat Bitcoin nu? Houdt hij zicht wel sterk boven de 25.000 dollar?

Welke prijzen zijn belangrijk?

Deze analyse pakken we er niet 1, niet 2, maar 3 grafieken bij. Dit is belangrijk om de belangrijkste prijslevels te analyseren en om de koersbewegingen op korte termijn te zien. Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat.

Hier zien we twee prijslevels zie erg belangrijk zijn geweest in het koersverleden: de grijze zone en de zwarte lijn. Daarnaast zijn er nog blauwe boogjes getekend, maar daar komen we zo op terug. De grijze zone dient op dit moment als de grootste weerstand, terwijl de zwarte lijn zorgt dat Bitcoin niet verder dan de 25.000 dollar daalt.

Steeds hogerop

Nu we deze levels duidelijk hebben, kunnen we een blik werpen op de dagelijkse grafiek. Het verschil met de eerste afbeelding, is dat elke candle voor 24 uur staat in plaats van 7 dagen. Hierdoor kunnen we beter de bewegingen op de korte termijn analyseren. Zoals je kan zien, wordt hier ook de relevantie van de grijze zone en de zwarte lijn duidelijker. De munt reageerde hier al meerdere keren op.

Op dit moment zit Bitcoin tussen deze twee muren, maar het neigt toch meer naar de 25.000 dollarlijn. Zoals je kan zien deed BTC al een poging om hier ver vandaan te komen, maar door de daling van eergisteren is dat niet gelukt.

Toch is er iets moois te zien op deze grafiek: de munt maakt nog steeds hogere laagtepunten. Deze zijn aangegeven met blauwe boogjes. Doordat de koers beetje bij beetje omhoog klimt, blijft de opwaarste trend intact. Deze zal doorgaan totdat het mislukt om een hoger hoogtepunt of een hoger laagtepunt te maken.

Maar voor hoelang nog?

Dat scenario wordt alleen steeds minder waarschijnlijk. Na deze stijging en daling is de munt terug bij een ondersteuning. In de 4-uurs grafiek hieronder zien we deze beweging in de oranje cirkel.

Daarom is de 25.000 dollarlijn zo belangrijk. Dit prijslevel zit op de plek waar Bitcoin de vorige keer een laagtepunt maakte. Zoals je ziet op de 4-uurs grafiek (hieronder) kan je goed zien dat de munt in korte tijd weer naar de zwarte lijn is gedaald. Gelukkig ging dit wel gepaard met een hoger laagtepunt, maar het allerbelangrijkste is dat de munt hier niet onder komt.

Mocht dat wel gebeuren, dan kan dat heel erg negatief uitpakken voor Bitcoin. Er is nog geen reden tot paniek, maar wel reden om deze lijnen goed in de gaten te houden. Als er een grote candle onder de 25.000 dollar sluit, kan het snel gaan.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Analyse: gaan we Bitcoin onder de 25.000 dollar zien? appeared first on BLOX | Nieuws.