Afgelopen week waarschuwde ik voor een daling naar 25.000 dollar, niet beseffend hoe snel dit kon gaan. De koers dook binnen een paar uur naar het verwachtte target en bleef daar net boven hangen. Wat kunnen we nu verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Hier vond Bitcoin ondersteuning

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Zo kunnen we ver terug kijken in de koers om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Deze zijn weergegeven als een grijze zone en een zwarte lijn in de onderstaande afbeelding.

De grijze zone is hierin het belangrijkste. Daar kwam de prijs van Bitcoin al meerdere keren weerstand tegen. Maandenlang probeerde BTC hier bovenuit te komen, maar zoals we onderhand al weten, is dat niet gelukt. De munt had niet genoeg kopers om zijn koers boven 30.500 dollar te krijgen.

Toen de horizontale beweging van Bitcoin – die ik omschreef in deze analyse – het niet hield, was het te verwachten dat Bitcoin naar 25.000 dollar zou zakken. Deze plek (zwarte lijn), had de vorige keer namelijk ook voor support gezorgd. Aangezien er verder niet veel plekken waren om ondersteuning te vinden tot dit level, was dit een logisch target.

Kunnen we nog verder omlaag?

Om beter te kunnen analyseren hoe Bitcoin er op dit moment voorstaat, pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we bewegingen op de korte termijn kunnen zien. In de onderstaande afbeelding zien we dezelfde grijze zone en zwarte lijn als in de eerste grafiek.

Zoals je kan zien is de koers niet volledig teruggezakt tot het vorige laagtepunt. Dat is in principe niet een heel goed teken. Want wat vaak gebeurt, is dat de koers net onder een vorige laagte schiet, om daar nog overgebleven kooporders te vullen. Dit geeft meestal genoeg kracht om verder omhoog te bewegen. Aangezien dit niet gebeurt is, sluit ik een nieuwe daling niet uit.

Dit hoeft niet heel erg negatief te zijn, áls BTC maar opgekocht wordt. Tot die tijd zal de koers waarschijnlijk tussen de grijze zone en de zwarte lijn blijven bewegen. Het mooiste zou zijn als de koers vanuit hier steeds hogere hoogtepunten en steeds hogere laagtepunten begint te maken. Op die manier kan een opwaartse trend worden gestart die Bitcoin steeds dichterbij de grijze zone brengt. Wie wil er namelijk niet dat Bitcoin die grijze zone eindelijk eens doorbreekt?

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Analyse: gaan we Bitcoin onder 25.000 dollar zien? appeared first on BLOX | Nieuws.