Ethereum daalt nadat het zojuist een nieuw hoogtepunt heeft gemaakt. Hierdoor is de trend nog steeds opwaarts, maar de prijs mag daarvoor niet te ver terugvallen. Is dit de laatste daling voordat Ethereum 4000 dollar bereikt? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat ETH ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur zodat we een goed beeld hebben van de afgelopen prijsactie. Ethereum heeft namelijk twee belangrijke prijszones achtergelaten tijdens zijn klim omhoog.

Deze prijslevels hebben zich al eerder bewezen, en het is daardoor aannemelijk dat – als de koers hier ooit terugkomt – dat dit nogmaals voor een prijsverandering zal zorgen. Houd deze levels daarom goed in de gaten, mocht Ethereum ooit zijn weg terugvinden.

En dat kan snel gebeuren. Ethereum lijkt namelijk bezig met een daling. Deze mag niet te ver terugvallen, willen we positief blijven op de korte termijn. De munt zit namelijk nog in een opwaartse trend, en als de munt onder een vorig laagtepunt komt, lijkt het erop alsof deze blauwe en grijze zone geen onrealistische targets worden.

De opwaartse trend van Ethereum

Om dit beter te zien, gaan we een blik werpen op de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we de prijsactie in meer detail kunnen zien. Ook zijn hier oranje boogjes getekend om de trend aan te geven.

Zoals je kan zien heeft de munt eindelijk weer een hoger laagtepunt gemaakt. Dit wijst meestal op een verandering van de trend. Zeker in combinatie met zijn vorige hogere hoogtepunt. Het enige wat niet heel mooi is, is dat deze hoogte niet zeer overtuigend voorbij zijn vorige hoogte sloot (van ongeveer 3.700 dollar).

Sindsdien lijkt de munt bezig met een daling, en we weten niet waar deze gaat stoppen. Zoals ik zojuist al aangaf, is het niet goed als de munt voorbij zijn vorige laagte sluit. Deze ligt op een koers van ongeveer 3200 dollar. De koers kan dus nog een stukje terugvallen om nog steeds positief te zijn op de korte termijn – als het maar een hoger laagtepunt maakt.

Als het Ethereum lukt om deze trend door te zetten, is het niet raar als de munt binnen de kortste keren terug naar de 4000 dollar kan. Helaas moeten we wel afwachten waar het komende laagtepunt van Ethereum gemaakt wordt, om dit met meer zekerheid te kunnen zeggen. Tot die tijd is het goed om de trend en deze prijszones goed in de gaten te houden.

The post Analyse: Ethereum zet daling in, is dit de laatste voordat de koers 4000 dollar bereikt? appeared first on BLOX | Nieuws.