Ethereum heeft geen goede week achter de rug. De munt is in de afgelopen dagen alleen maar aan het dalen, waarmee het ook nog een belangrijke ondersteuning verloor. Is dit een voorbode voor de rest van de week, of kan ETH vanuit hier weer omhoog? Laten we naar de grafieken kijken.

Het belangrijkste prijspunt: 2100 dollar

Om de sterkste prijslevels toe te lichten, pakken we eerst een grafiek erbij die we vaker hebben gezien. Ik heb het dan over de wekelijkse grafiek waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Hierdoor kunnen we ver terugkijken in het koersverleden en dat is nodig om twee belangrijke prijsniveaus uit te lichten.

Deze twee zones liggen rond de koersen van 900 en 2100 dollar. De onderste zone is gelukkig al lang niet meer van belang, maar dat geld niet voor de 2100 dollarzone. Deze plek is zelfs zeer belangrijk voor de totstandkoming van de koers.

Het is namelijk een plek waar ETH gedurende heel 2023 weerstand ondervond. Hierdoor kon de koers niet voorbij een koers van 2100 dollar komen. Toch lukte dit in oktober van vorig jaar, waardoor het positieve sentiment van Ethereum groeide. Sindsdien is het al gelukt om de koers van 2700 dollar aan te raken, maar verder kwam het niet.

Daling ingezet, stopt het hier?

Dit brengt ons bij de huidige situatie: ETH is met een daling bezig, en het daalde al 11% in de afgelopen twee dagen. We willen natuurlijk weten of de munt nog verder kan dalen, of dat de daling nu voorbij is. En om dit beter te analyseren, pakken we er ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur.

Naast de grote grijze zone zien we hier nog een groene en een rode zone. Dit zijn prijslevels die belangrijk waren in de afgelopen weken. Hier kan Ethereum dus zowel weerstand (groen) of ondersteuning (rood) vinden – mocht de prijs hier nog eens komen.

Het breken van een van deze levels zal waarschijnlijk een richting aangeven voor het verdere verloop van de koers. Als ETH onder de groene en grijze zone komt, kan het wel eens hard naar beneden gaan, maar deze zone is gelukkig erg sterk (zelfs de laatste beweging werd meteen opgekocht aan de bovenkant van de grijze zone).

Daarnaast zien we de rode zone. Dit is een plek waarvan we hoopte dat ETH het zou houden. Het was een perfect prijspunt om een hoger laagtepunt te maken en verder omhoog te gaan – naar 2700 dollar – maar de daling van Bitcoin trok de hele markt mee. Het lijkt daarom afwachten op wat Ether gaat doen.

Boven de rode zone óf onder de groene zone; het is in ieder geval belangrijk om deze levels in de gaten te houden.

The post Analyse: Ethereum koers daalt 11% in twee dagen tijd appeared first on BLOX | Nieuws.