Ethereum heeft een daling achter de rug die de munt naar 3.000 dollar bracht. Sindsdien lijkt de munt zich sterk te houden rond dit prijslevel, maar waar moeten we nu op letten? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat Ethereum ervoor?

Om dit te analyseren, moeten we eerst kijken waar de belangrijkste steunpunten liggen van Ethereum. Deze zijn prima te zien op de dagelijkse grafiek, waar elke candle voor 24 uur staat. Deze zijn weergegeven als twee blauwe en een grijze zone.

We beginnen met de grijze zone; een prijslevel die zeer lange tijd voor weerstand zorgde. Ethereum is hikte hier al sinds 2022 tegenaan, maar toen de munt hier in november van 2023 doorheen kwam, ging het rap. De hele cryptomarkt werd omhoog geduwd, en dat heeft Ethereum ook geen windeieren gelegd.

Door het breken van deze zone was de weg omhoog vrij. De munt steeg bijna 100% naar het hoogste punt van dit jaar: een koers van boven de 4.000 dollar. Helaas heeft Ethereum sindsdien een daling ingezet, maar de munt kon gelukkig ondersteuning vinden bij een koers van 3.000 dollar.

Dit is de plek van de bovenste blauwe zone. Er zijn al een paar candles doorheen gegaan, maar over het algemeen blijven de candle closes in of op deze zone. Dit wijst erop dat Ethereum zeer waarschijnlijk weer naar boven kan vanuit hier.

Hier ligt nog een ondersteuning

Helaas is dit geen garantie, aangezien de cryptomarkt erg onvoorspelbaar blijft, maar zolang Ethereum zich hier sterk houdt, lijkt er weinig aan de hand voor de middellange termijn. Om dit beter te analyseren, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier zien we de afgelopen prijsactie in meer detail.

Zoals je kan zien heeft Ethereum zich op dit moment prima van deze zone afgezet. De munt test deze zone zelfs met zijn huidige candle, wat wellicht een teken is dat de munt nu al omhoog zal vertrekken. Het wordt pas oppassen geblazen als de munt weer onder dit level komt.

In dat geval is er gelukkig nog de onderste blauwe zone die voor wat ondersteuning kan zorgen. Deze plek vindt zijn oorsprong net als de bovenste zone bij een vorig hoogtepunt. Het gebeurt namelijk vaker dat dit soort plekken support worden als de koers hier eenmaal boven beweegt. Houdt deze zones en de koers van Ethereum daarom goed in de gaten.

The post Analyse: Ethereum houdt zich (vooralsnog) sterk rond koers van 3.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.