Ethereum heeft de week onder een heel belangrijke indicator gesloten. Zoals ik eerder heb opgemerkt bij analyses over Bitcoin en andere cryptomunten, is de 200 Week Simple Moving Average (SMA) een van de meest belangrijke indicatoren onder analisten om de trend te bepalen. Vaak functioneert deze indicator als solide ondersteuning of krachtige weerstand. Nu Ethereum de week onder deze 200 Week SMA heeft gesloten, kan dit alleen maar wijzen op een somber vooruitzicht.

De koerspositie van Ethereum

De afgelopen weken is de situatie van Ethereum aanzienlijk verslechterd. De koers heeft belangrijke steunniveaus verloren, en met het verliezen van de Bull Market Support Band, een indicator die aangeeft of de cryptomunt zich in een bull- of beartrend bevindt, is de richting duidelijk geworden. De beartrend is officieel ingetreden, en zelfs de 200 Week SMA wist dit niet te stoppen …

De genoemde indicator telt de afgelopen 200 weekkoersen bij elkaar op, en neemt het gemiddelde. Hierbij wordt een lijn duidelijk die een aanzienlijke rol heeft gespeeld in de koersgeschiedenis van Ethereum.

De koers heeft de afgelopen week de candle onder deze indicator gesloten. Op het eerste gezicht roept niet meteen gedachten op aan een aanzienlijke verandering, omdat de candle maar klein is en de koers niet heel rood gesloten is. Toch is er wel degelijk iets verandert. Met het verlies van deze indicator is het zeer waarschijnlijk dat we hier nu grote weerstand van zullen ondervinden, en wordt het scenario zoals aangegeven met de zwarte pijl lijkt nu zeer realistisch.

In dit scenario, zoals aangegeven door de zwarte pijl, verwacht ik dat de koers nog iets verder zal dalen om longposities (posities die speculeren op een stijging van de koers) te liquideren. Dit gebeurt heel vaak, om zo de traders te misleiden dat de koers nog veel verder zal gaan dalen. In realiteit volgt een mooie stijging. Mocht het scenario uitspelen, dan zal deze stijging echter niet hoger zijn dan de 1650 dollar, omdat het daar namelijk de indicator tegenkomt. Daar verwacht ik dat de koers gigantisch veel moeite heeft om door te stijgen.

Laten ik duidelijk zijn: dit is een scenario dat ik waarschijnlijk acht. Uiteraard kan je hier een andere kijk op hebben, maar wat duidelijk moet zijn is dat deze indicator nu hoogstwaarschijnlijk in een weerstand verandert. Bij een eventuele test denk ik daarom dan ook dat een afwijzing volgt.

Hoe dominant blijft Ethereum de komende weken?

Zoals duidelijk te zien is op de grafiek, heeft de koers een cruciale trendlijn doorbroken, en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de belangrijke ondersteuning wordt getest. Zodra de koers de trendlijn verloor, tekende ik de zwarte pijl die nu ook op de grafiek te zien is. Het lijkt erop dat deze voorspelling nauwkeurig uitkomt.

Waar verliest Ethereum de dominantie aan?

Naar mijn mening zal het verwachte verlies in dominantie vooral ten goede komen aan Bitcoin. Zoals ik eerder aangegeven heb, ziet de BTC.D-grafiek er bijzonder krachtig uit. Vrijwel alle indicatoren wijzen op een stijging in de Bitcoin-dominantie. Dit moet ergens vandaan komen, en naar mijn mening is dit vooral Ethereum.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Analyse: Ethereum (ETH) verliest gigantisch belangrijke indicator appeared first on BLOX | Nieuws.