De dag begon positief voor Bitcoin doordat de koers mooi steeg tot boven de 26.400 dollar. Helaas kwam hier enkele uren geleden verandering in. De koers stuitte op een weerstand en vertoont nu duidelijke neerwaartse bewegingen. Wanneer ik de grafiek erbij pak, valt mij op de koers nog steeds de zeer belangrijke steun van de 24.800 dollar niet heeft getest, en dat het nu eigenlijk in niemandsland beweegt. Is een daling richting dit ondersteuningsniveau aanstaande? In deze analyse ga ik hier dieper op in.

De koerspositie van Bitcoin

Laten we de duidelijk zijn. Bitcoin heeft de afgelopen weken meerdere belangrijke ondersteuningsniveaus verloren, de trend is bearish en het vooruitzicht op aanzienlijke stijgingen lijkt momenteel niet realistisch. Dit wordt versterkt door het feit dat de koers zich momenteel bevindt in een soort niemandsland. Het beweegt niet op een relevante steun die eerder van belang was in de koersgeschiedenis, noch bevindt het zich op een indicator die enige vorm van steun biedt. In plaats daarvan lijkt het ergens tussen weerstand en ondersteuning in te zweven.

Willen we een stijging zien, dan lijkt het mij heel logisch om eerst een solide steun te vinden. Een niveau waar kopers de markt inkomen en weer Bitcoins beginnen te kopen. Laat de voornaamste ondersteuning voor Bitcoin zich slechts 4% onder het huidige koersniveau bevinden: de 24.800 dollar.

Het zou te simplistisch zijn om te verwachten dat de koers deze ondersteuning simpelweg zal testen en onmiddellijk hard zal stijgen. Het is waarschijnlijker dat we eerst een kleine daling onder de ondersteuning zullen zien, gevolgd door een opwaartse beweging. Hoe groot deze stijging zal zijn, is nu niet relevant.

Dit is in lijn met 2019

In mijn Cardano analyse van gisteren, benadrukte ik al kort de vergelijking met het jaar 2019. Zowel 2023 als 2019 zijn zogenaamde “pre-halving” jaren, wat betekent dat ze zich bevinden in het jaar vóór de halvering van de beloningen voor miners. Het is opmerkelijk dat ook de Bitcoin koers op verschillende manieren de prijsbewegingen van 2019 lijkt te herhalen. Dit geeft interessante inzichten.

Het vergt niet veel uitleg als je de bovenstaande grafiek vergelijkt met de vorige grafiek. Hoewel we natuurlijk niet te maken hebben met een identieke herhaling van koersbewegingen, lijkt het mij toch duidelijk dat we ons momenteel in een vergelijkbare situatie bevinden als de koers in oktober 2019.

Destijds bewoog de koers een heel aantal dagen in een soortgelijke ‘niemandsland’-situatie, waarna er een grote rode candle verscheen om de ondersteuning (7493 dollar) te testen. Dit verliep succesvol, en werd snel gevolgd door een mooie stijging.

Conclusie

Kwestie van tijd voordat Bitcoin dit ook nu weer gaat doen? Houdt vooral de 24.800 dollar in de gaten. Mocht de koers dus inderdaad dit niveau testen, dan durf ik met enige zekerheid te zeggen dat een stijging, in welke mate dan ook, waarschijnlijk is. In een volgende analyse zal ik hier uiteraard een update over geven.

The post Analyse: eerst 24.800 dollar, daarna eventuele stijging appeared first on BLOX | Nieuws.