Het lijkt erop dat Bitcoin momenteel een neerwaartse trend is beland, en tijdens deze daling komen we twee belangrijke steunindicatoren tegen. Deze analyse beginnen we met de 200 Week SMA. Deze indicator heeft in eerdere cycli als een bodem gefungeerd voor Bitcoin, waardoor het wordt beschouwd als een van de meest belangrijke ondersteuningslijnen.

Bovendien komt Bitcoin ook een andere indicator tegen, die aangeeft of het zich in een bull- of beartrend bevindt. Op dit moment staat de grootste cryptomunt nog steeds ruim boven deze indicator, wat aangeeft dat de bulltrend geldig is. Toch kan hier in korte tijd verandering in komen.

De eerste indicator: de 200 Week SMA

Zoals ik noemde, is de 200 Week SMA een veelgebruikte indicator onder analisten om de situatie van de koers te beoordelen. In 2022, tijdens de bearmarkt, kwam Bitcoin deze lijn tegen, en veel investeerders, waaronder ikzelf, waren ervan overtuigd dat de koers hier een bodem zou vormen. Dit vertrouwen was gebaseerd op eerdere cycli waarin deze lijn als bodem fungeerde.

Dit bleek echter heel anders uit te pakken dan verwacht. Zoals duidelijk te zien is op de onderstaande grafiek, vormde de bodem zich aanzienlijk lager. Na maandenlang onder deze indicator te hebben bewogen en deze als weerstand te hebben getest, slaagde Bitcoin er echter begin dit jaar in om met een grote groene candle er weer boven te breken.

Dat brengt ons bij de huidige situatie. Zoals je waarschijnlijk wel heb meegekregen, lijkt de trend van Bitcoin uitgeput te zijn en een bearish trend in het verschiet te liggen. Dit betekent dat de koers op het punt staat om verder te dalen. 6% verwijdert van de huidige koers komen we deze cruciale indicator tegen. Dit kan als een mooie steun functioneren en ervoor zorgen dat kopers weer geïnteresseerd raken. Houdt echter wel de weeksluitingen in de gaten.

De tweede indicator: Bull Market Support Band

De indicator die we nu bespreken, speelt een cruciale rol bij het bepalen van de bull- of beartrend van Bitcoin. Talloze analisten beschouwen dit als dé indicator die de huidige trend van Bitcoin onthult. Dit wordt de Bull Market Support Band (BMSB) genoemd. Wanneer de koers zich onder deze band bevindt, duidt dit op een beartrend. Erboven is uiteraard een bulltrend.

Op de weg naar beneden komt Bitcoin deze band tegen tussen de 28.500 en 27.700 dollar. Nog boven de 200 Week SMA dus.

Zoals je hierboven ziet komt Bitcoin steeds dichter en dichter bij deze band, en dat zorgt voor heftige speculaties. Een daling onder de Band zou een beartrend aangeven die mogelijk maanden kan aanhouden. Als we er echter boven blijven, is het slechts een kwestie van tijd voordat Bitcoin weer wordt verhandeld boven de 30.000 dollar.

Conclusie

Naar mijn mening is het voor nu onduidelijk welke richting de koers kiest op de wat meer langere termijn. De Bull Market Support Band en de 200 Week SMA, spelen echter wel een grote rol in het bepalen hiervan. Houdt deze beide dus in de gaten. Een weeksluiting onder een van beide, is per definitie een zeer slecht signaal.

The post Analyse: door deze indicators kan Bitcoin dalen tot 28.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.