Dogecoin heeft een belangrijk prijslevel herpakt op kleine timeframes (van 0,084 dollar). Hierdoor lijkt de munt verder omhoog te willen, waar de grootst volgende weerstand bij 0,16 dollar ligt. Dit is maar liefst 90% van de huidige prijs vandaan. Is dit een mogelijk scenario, of te mooi om waar te zijn? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van deze memecoin erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in de koers. Dit is belangrijk om de sterkste prijslevels te analyseren.

We zien hier een grijze zone die van levensbelang geweest in de afgelopen 1,5 jaar. De zone is ontstaan door onenigheid tussen kopers en verkopers, en is tot op de dag van vandaag nog belangrijk. Er zijn sinds de oorsprong in 2021 altijd genoeg kopers geweest om de koers niet verder terug te laten vallen dan 0,05 dollar.

De munt werd hier altijd netjes opgekocht, maar maakte daarbij wel steeds lagere hoogtepunten. Dit vergrootte de angst voor een verdere daling, omdat de munt steeds gelijke bodems maakte.

Dogecoin voorbij vorig hoogtepunt

Inmiddels behoort deze angst tot het verleden, want DOGE heeft onlangs een hoger hoogtepunt gemaakt. Om hier een beter beeld van te krijgen pakken we kort de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur.

Zoals je kan zien brak de prijs zijn vorige hoogte rond 0,084 dollar. Hierdoor was het afwachten tot de munt ook een hoger laagtepunt ging maken en dat lijkt inmiddels geluk. Dit gebeurde rond de koers van 0,074 dollar, en DOGE wordt nu al verhandeld voor 0,085 dollar. Het ziet er dus niet slecht uit voor de memecoin.

Is een koers 0,16 dollar realistisch?

Daarnaast is er iets moois te zien op de héle lage timeframes. Op de 1-uurs grafiek lijkt Doge zich namelijk af te zetten van de rode lijn die hierboven is weergegeven. Dit is zeer positief nieuws, want hierdoor lijkt het alsof de munt verder omhoog kan.

Als dat gebeurt, ligt er 90% hoger de sterkste weerstand van DOGE (te zien in de eerste grafiek op 0,16 dollar). Onderweg kan er natuurlijk veel gebeuren, maar als de memecoin zich hier verder afzet en alle kleine weerstanden verovert, is dit geen gekke langetermijnvisie.

Dit positieve scenario kan natuurlijk omslaan als de nieuwe opwaartse trend doorbroken wordt. Houdt daarom de hoogte- en laagtepunten in de gaten. Maar als dit niet veranderd kunnen we waarschijnlijk een mooie lange opwaartse trend zien.

The post Analyse: Dogecoin zet zich af op 0,084 dollar, stijging van 90% aanstaande? appeared first on BLOX | Nieuws.