Dogecoin staat er op dit moment niet slecht voor. De munt is zojuist voorbij het level van 0,20 dollar gestegen, en het lijkt alsof het verder omhoog wil. Hiervoor moet DOGE wel door een weerstand heen waar de munt op dit moment tegenaan hikt.

Hoe staat DOGE ervoor?

Dogecoin heeft een zeer bewogen jaar achter de rug. De munt stond op zijn laagste punt op 0,053 dollar, terwijl het op dit moment dicht tegen zijn jaarlijkse hoogtepunt aanzit (rond 0,228 dollar). Om hier een goed beeld van te krijgen – en om te zien waar de belangrijkste steun- en weerstandspunten liggen – gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van DOGE.

Hierboven staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Hierdoor worden de belangrijkste prijslevels duidelijk die al eerder voor koersveranderingen zorgden. Deze zijn aangegeven als grijze en twee blauwe zones.

De grijze zone kunnen we nu even laten voor wat het is, maar het is wel belangrijk dat, als de koers hier terugkomt, dat dit voor ondersteuning kan zorgen. Maar gelukkig is er onderweg nog een ander sterk prijslevel dat de munt omhoog kan laten veren: de blauwe zone rond 0,10 dollar.

Een tocht naar deze koers zou alleen niet erg gewenst zijn, aangezien dat een prijsdaling van maar liefst 50% zou betekenen. Dat lijkt nu heel onwaarschijnlijk, maar toch is het goed om deze levels alvast duidelijk te hebben.

DOGE voorbij 0,20 dollar

Toch lijkt het er eerder op dat DOGE vanuit hier naar boven zal bewegen. Dit heeft te maken met de opwaartse trend van de memecoin. De koers maakt al een tijdje hogere laagtepunten, wat erop wijst dat kopers steeds hoger inkopen. Dit kunnen we het beste zien op de 4-uurs grafiek hieronder.

De munt is hierdoor zojuist voorbij 0,20 dollar gestegen, maar zoals je ziet komt het daardoor wel tegen een horizontale zone aan. Dit is een prijslevel wat al eerder doorbroken is, maar helaas had de munt niet het momentum om verder te stijgen.

Deze kans lijkt wel steeds groter te worden door de steeds hoger wordende laagtepunten. Mocht Doge hier nou doorheen breken, dan zullen we waarschijnlijk een nieuw jaarlijks hoogtepunt tegemoet komen.

In het andere geval, dat de munt terugzakt, is het in ieder geval belangrijk dat het zijn trend van hogere laagtepunten doorzet. Als er een candle onder een vorig laagtepunt sluit, kan dat nog wel eens een verdere daling veroorzaken. Tot die tijd lijkt er echter niks om negatief over te zijn.

The post Analyse: Dogecoin stijgt voorbij 0,20 dollar, lijkt verder omhoog te willen appeared first on BLOX | Nieuws.