Dogecoin is op dit moment met een heuse stijging bezig. De memecoin had al meerdere weken moeite om door een weerstand te breken van 0,073 dollar, maar deze is op dit moment gebroken. Wat kunnen we verder verwachten? Laten we de grafieken erbij pakken.

Het grote plaatje

We beginnen deze analyse met een blik op het grotere geheel. Daarvoor gebruiken we de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Deze grafiek laat ons ver terugkijken in het koersverleden, waardoor we de belangrijkste prijslevels kunnen vinden.

De allerbelangrijkste is de grijze zone, zoals je die kan zien in de afbeelding hierboven. Deze is ontstaan toen kopers en verkopers het niet eens konden worden over de prijs. Zoals je kan zien komt deze zone uit een convergerende beweging, waarbij kopers steeds hoger inkochten en verkopers steeds lager verkochten.

Hierdoor bleef dit prijslevel belangrijk nadat de koers omhoog schoot. Dit werd een paar keer bevestigd, aangezien dit prijspunt vervolgens een supportzone werd.

De gebroken weerstand

De laatste keer dat DOGE bij de grote grijze support aankwam, schoot de koers omhoog, maar wist het niet verder te komen dan de 0,073 weerstandszone (kleine grijze zone). Dit is niet zo goed te zien op de wekelijkse grafiek. Daarom werpen we kort een blik op de dagelijkse variant.

Hier kan je goed zien hoe de munt een paar keer probeerde om deze zone te doorbreken. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar zoals ik in de vorige DOGE analyses omschreef, maakte de koers wel steeds hogere laagtepunten. Dit was een positief teken en gaf een grotere waarschijnlijkheid dat de 0,073 dollar binnenkort zou breken.

Dagelijkse candle is belangrijk

Inmiddels is dit al gebeurd. De ene na de andere candle sluit boven deze zone. Dit gebeurt tot nu toe alleen op kleine timeframes, zoals de 15 minuten grafiek hieronder.

Toch moeten we nog een klein beetje opletten. DOGE mag wel op deze ‘kleine’ grafieken de weerstand breken, maar het zou al helemaal mooi zijn als de munt een dagelijkse candle boven deze zone sluit. Dan zou de kans op een verdere stijging nog groter worden. Om hier zeker van te zijn moeten we afwachten tot 2 uur vannacht; dan sluit de dagelijkse candle van 21 juli.

The post Analyse: Dogecoin (DOGE) breekt weerstand van 0,073 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.