De dagen vliegen voorbij. Het is alweer 7 dagen geleden dat grote rode candles voor een nieuw dieptepunt zorgden. Sindsdien is de koers niet lager dan de 15.400 dollar gekomen, en blijven verdere neerwaartse bewegingen uit. 

In de analyse van vandaag bespreken we wat de volgende beweging voor Bitcoin is. Allereerst werpen we een blik op de weerstanden en ondersteuningen. Vervolgens pakken we de aandelenindex van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven erbij, die ons laat zien dat de grafiek mogelijk nog niet rood genoeg gekleurd is …

De ondersteuningen en weerstanden

Voor een toekomstige beweging, is het altijd belangrijk om op de hoogte te zijn van de ondersteuningen en weerstanden die de Bitcoin koers kent. 

We beginnen bij de weerstanden. Op dit moment test de koers de aflopende rode lijn. Deze lijn is de afgelopen weken enkele keren getest, maar telkens opnieuw bleek deze weerstand te groot. Zien we de komende dagen wel een uitbraak naar boven, dan is de 17.600 dollar de eerstvolgende weerstand. Dit is het prijsniveau van het dieptepunt dat op 18 juni van dit jaar gevormd werd. 

De bovenste weerstandslijn is een hele zware jongen, omdat deze lijn is vaak als ondersteuning is getest de afgelopen maanden. Zoals je misschien weet verandert een belangrijke ondersteuning in een sterke weerstand. Geen twijfel over mogelijk dat koers het heel lastig gaat krijgen om hierboven uit te breken.  

BTC/USD 1D

Toch is de kans altijd aanwezig dat er nog geen eind is gekomen aan de neerwaartse trend van Bitcoin. Daarom is het ook altijd goed om de ondersteuningen te kennen die een eventuele toekomstige daling halt kunnen toeroepen. 

Allereerst de groene box die een aantal keren met succes getest is als ondersteuning. Tot nu toe gaat dit goed, en dat zou erin kunnen resulteren dat een mooie opwaartse beweging gerealiseerd kan worden.. Je moet echter niet te veel verwachten van deze box. Het prijsniveau kent namelijk bijna geen prijsactie in de geschiedenis van Bitcoin.

Stel, Bitcoin komt weer in een neerwaartse beweging terecht, dan is het beter om iets lager te kijken. 12% lager ligt namelijk een ondersteuningsniveau dat wel veel prijsactie kent: de 13.800 dollar. 

Wat is het vooruitzicht voor de S&P 500?

In de analyse van 26 augustus vergeleek ik de huidige trend van de S&P 500 met 2008. Op het moment van schrijven was de koers de derde piek aan het vormen: de derde afwijzing van de trendlijn. Al snel zagen we inderdaad dat de koers de trend van 2008 (koers in het blauw) bleef volgen. Een lager dieptepunt volgde, met daarna de laatste stijging. 

Ik noem het wel een laatste stijging, maar dat is natuurlijk alleen het geval als de koers de 2008 prijsactie blijft volgen. We zien namelijk dat na deze stijging een gigantische daling volgde …

SPX 1W

Welke gevolgen heeft dit voor Bitcoin?

Zoals u misschien weet, kennen de S&P 500 en Bitcoin een sterke correlatie. Als de grafiek van de aandelenindex rood is gekleurd, dan is dat vaak ook het geval bij Bitcoin. Stel, de aandelenindex blijft de prijsactie volgen van 2008, en er komt dus een grote daling de komende weken, dan zal dit ook zeker effect hebben op Bitcoin.

Om terug te komen op de ondersteuningen: het 13.800 dollar level zal hierbij belangrijk zijn. Daarnaast de 11.500, en mocht het echt heel bont worden, het 10.000 dollar level. Tuurlijk beweegt de koers van deze aandelenindex nooit helemaal tot in de puntjes hetzelfde als een aantal jaren geleden. De economie en omstandigheden zijn een stuk anders. Toch moeten we ons ervan bewust zijn dat een scenario als dit op tafel ligt en dat dit dramatisch voor Bitcoin zal zijn …

The post Analyse: dit zou dramatisch zijn voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.