Sinds Bitcoin zijn belangrijkste weerstand overwonnen heeft, is de munt bezig met een stijging. Deze werd echter afgekapt rond een koers van 52.700 dollar en nu lijkt de munt een kleine pauze te nemen onder deze koers. Het is hierbij belangrijk dat BTC niet onder de 50.600 dollar komt, want dan kan de munt verder dalen. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat BTC ervoor?

Om beter te zien waar de belangrijkste prijslevels van Bitcoin liggen, gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koerverleden. Dit is belangrijk om de sterkste prijslevels in te zien.

Als een bepaald koersniveau al eerder voor weerstand of ondersteuning zorgde, is dit meestal een voorbode dat dit nog eens kan gebeuren. Daarom is het goed om deze prijslevels alvast helder te hebben vóórdat de koers hier weer terugkomt.

De roze zone in de bovenstaande grafiek is de plek rondom het hoogste punt van Bitcoin ooit, en het is daarom aannemelijk dat veel investeerders wat winst zullen pakken als de prijs hier ooit terugkomt. Houdt dit level daarom in de gaten voor de toekomst.

Daarnaast zien we een groene zone op de wekelijkse grafiek. Dit is de plek waar Bitcoin veel weerstand ervaarde in de afgelopen maanden. Maar sinds zijn break eerder deze maand, was de munt klaar voor een verdere stijging. Het resulteerde in een Bitcoin koers van ongeveer 52.700 dollar.

BTC tussen 52.700 en 50.600 dollar

Alleen komt BTC hier nogmaals weerstand tegen. De munt heeft al een aantal candles gehad die door deze koers wilde breken, maar zonder succes. Om dit beter te analyseren, gaan we ook kijken naar de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de afgelopen bewegingen in meer detail kunnen zien.

Zoals je kan zien ondervindt de koers weerstand aan de bovenkant, terwijl de onderste blauwe lijn voor ondersteuning zorgt. Die laatste vindt zijn oorsprong in een vorig laagtepunt, en het is belangrijk dat dit prijspunt zich sterk houdt.

Bitcoin zit op dit moment in een opwaartse trend, en als deze gebroken wordt, kan de munt corrigeren. Met hoeveel dit zou zijn is niet duidelijk, maar het is goed om dit scenario in gedachte te houden als de munt onder 50.600 dollar terecht komt. Tot die tijd is het afwachten of de munt verder omhoog kan.

The post Analyse: dit zijn de twee belangrijkste prijslevels voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.