Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is VeChain (VET) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Twee groene maanden

Het is al lang geleden dat we de VeChain koers mochten analyseren. De aandacht wordt na een lange tijd weer op dit project gevestigd door een flinke stijging in de afgelopen maanden. Januari markeerde een stijging van 46%, en de teller voor februari staat al meer dan 30% in de plus. Deze twee candles kunnen we goed zien op de maandelijkse grafiek hieronder.

Zoals je kan zien is VeChain weer boven een belangrijke zone uitgekomen (weergegeven in het oranje). De koers leek even zijn ondersteuning te verliezen, maar herpakte deze toen 2023 begon.

Na deze stijging is VET weer boven een belangrijke prijs gekomen, en daarom is de verwachting dat de koers nog een stukje verder kan. In deze analyse gaan we dus kijken naar de belangrijke weerstanden die VET te wachten staan.

153% in een paar maanden?

Zoals je kan zien in de bovenstaande grafiek, is de eerste grote plek van weerstand gelijk aan een vorig laagtepunt (0,039 dollar). Mocht de koers hier tegenaan komen, dan zullen meerdere mensen wat winst gaan pakken. Je ziet namelijk dat de koers vaak reageert op zo’n oud laagtepunt.

Maar mocht VET doorstijgen, dan is de volgende halte al een flink stuk verder. Dat heeft de maken met de sluiting van de candle uit maart 2022. Deze plek werkt vaak als weerstand, zoals we ook laatst bij Bitcoin zagen. Mocht VeChain het tot hier redden, dan is dat een stijging van 153% vanuit hier. Dit is nog een ver-van-mijn-bedshow, maar niet ondenkbaar na het veroveren van de oranje zone. Hier kunnen wel nog maanden overheen gaan.

Als laatste is er de maandelijkse close van de candle van april 2021. Deze staat op een prijs van 0,20 dollar. Het is een hele oude weerstand, maar nog wel relevant, aangezien de koers hier nog nooit is teruggekomen. Er zullen dus veel mensen zijn die hier graag hun VET voor 550% winst willen verkopen.

Blijf kritisch

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over de positieve targets van VET. Maar noodzaak blijft dat de oranje zone sterk genoeg moet blijven. Als er een candle onder sluit, dan kan het snel over zijn met de pret.

Ondanks de stijgingen van januari en februari, zitten we nog steeds in een bearmarkt. Het is daarom verstandig om eerder van de negatieve scenario’s uit te gaan, maar wel je ogen open te houden voor mogelijkheden in een nieuwe bullmarkt.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Analyse: dit zijn de belangrijkste weerstanden voor VeChain (VET) appeared first on BLOX | Nieuws.